Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Edincik TOKİde iflas skandalı

Edincik TOKİde iflas skandalı

Edincik TOKİ yapımını üstlenen şirket iflas etti Edincik Beldesinde 2. Etap TOKİ konutlarının yapımı üstlenen şirketin iflas etmesi üzerine söz konusu şirketten alacaklı olan firmalar panikledi.

Edincik TOKİ yapımını üstlenen şirket iflas etti
Edincik Beldesi`nde 2. Etap TOKİ konutlarının yapımı üstlenen şirketin iflas etmesi üzerine söz konusu şirketten alacaklı olan firmalar panikledi.
Edincik`te yapımı süren 2.etap 316 TOKİ`nin müteahhidi İnta İnşaat`ın iflasını bildirmesi üzerine belde de olağan üstü hareketlilik yaşanıyor.
Edincik Belediye Başkanlığı makamında bir araya gelen söz konusu inşaatla alışveriş yürüten firma yetkilileri yaptıkları açıklamada zararlarının 5 milyon dolayında olduğunu duyurdu.
Edincik`te faaliyet gösteren Altın Beton başta olmak üzere, ilçemiz hafriyat kuruluşlarından Gülmüş hafriyat, inşaat malzeme temininde bulunan Aslanlar İnşaat, Akaryakıt Bayii, inşaat malzemecileri, Kum tedarikçisi, beldedenn katkı sağlayan bakkal, market, lokanta, tüpçü, Fırıncı vs. gibi tedarikçilerin iflastan etkilendikleri gözleniyor.
İflas bildirimi nedeniyle İnta İnşaat`ın hukuken borçlarını ödeme olanağı bulunmadığı öğrenildi. İflastan olumsuz etkilenenlerin, TOKİ Başkanlığı ile temasa geçerek projenin devamı ve yeniden yapılandırma programı çerçevesinde mağduriyetlerinin giderilmesi talebinde bulunuldu.
Edincik TOKİ zedelerce oluşturulan bir heyetin Balıkesir Milletvekili AKP Genel Başkan yardımcısı A.Edip Uğur`a taşıyarak hem konut sahibi olmak isteyen kooperatif ortaklarının hem de kendi alacaklarının mahsup edilmesi noktasında yardım talebinde bulundukları iddia ediliyor.
13 Blok 316 konuttan oluşan 2.Etap Edincik Toki inşaat`ı yaklaşık 5 aylık süreç sonunda hızlı bir yapılanma ile % 80 oranında tamamlanmıştı.
TOKİ müteahhidinin İflası ve akabinde geliştirilen stratejiler 316 konut ortağı yanı sara 180 inşaat işçisi ve dolaylı olarak iflastan etkilenen esnaf ve taşeronlar tarafından da gelişmeler dikkatle izleniyor.
Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı Belde de yaşanan iflas skandalı sonrası olumsuzlukları en asgariye indirgemek ve inşaatların devamını sağlayarak öncelikle konut beklentisi içindeki üyelerin mağduriyetlerini gidermek için temasların sürdüğünü söyledi.
Başkan Yağcı ``Biz mahalli yönetim olarak elimizden geleni yapıyoruz, kimsenin yaşanan bu olumsuzluktan etkilenmesini istemeyiz`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı