Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Edincik merası Bandırma’da kaldı

Edincik merası Bandırma’da kaldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ısrarla kendisine almaya çalıştığı Edincik merası konusunda son sözü mahkeme söyledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ısrarla kendisine almaya çalıştığı Edincik merası konusunda son sözü mahkeme söyledi. Danıştay 6. Dairesi, Bandırma Belediyesi’nin açtığı dava sonunda meranın, Bandırma Belediyesi’nde olduğu kararını verdi.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Danıştay’ın verdiği kararı “hukuk zaferi” olarak duyurup, şu açıklamayı yaptı:

“Kazanan Edincik halkı, kazanan Bandırma oldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 02.11.2021 onay tarihli 1/100.00 ölçekli Çevre Düzeni Plan Değişikliği içinde yer alan ve kamuoyunda EDİNCİK MERASI olarak bilinen alanın imara açılıp konutlaşmasına imkân sunan plan değişikliğine dair başlattığımız hukuk mücadelemiz 09/01/2024 tarihinde, Danıştay 6. Daire’nin aldığı karar neticesinde ZAFERLE sonuçlandı.

Edincik halkının kendi hakkı olan ve doğal yollarla hayvanlarını yetiştirebilecekleri alan yargı kararıyla yine halkımızın kullanımında kaldı.

Biz bugüne kadar şahısların menfaatlerinden çok halkımızın menfaatini göz önünde bulundurarak çalıştık. Bizim dönemimizde bir dönüm tarım arazisi satılamazken, hukuk dışı yollarla da elimizden alınmaya çalışan alanlar için yargı önünde de mücadelemizi sonuna kadar verdik, vermeye de devam edeceğiz.”



Anahtar Kelimeler: Edincik merası Bandırma’ kaldı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı