Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Edincik açık hava müzesine kavuştu

Edincik açık hava müzesine kavuştu

Edincik Belde Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, beldeye açık hava müzesi kurdu. Edincik Balediye Başkanı Mehmet Yağcı, Kasabanın sosyal ve kültürel anlamdaki hedefini yükseltti.

Edincik Belde Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, beldeye açık hava müzesi kurdu. Edincik Balediye Başkanı Mehmet Yağcı, Kasabanın sosyal ve kültürel anlamdaki hedefini yükseltti. Göreve geldiğinin ardında bir biri ardına yaşamsal projeleri hayata geçiren Mehmet Yağcı son olarak kasabada bulunan geçmiş dönemlere ait bulguları tarihi kent mezarlığı girişinde oluşturduğu açık hava müzesinde toplayarak büyük bir eksikliği giderdi.
Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Yağcı, beldedeki değişik noktalarda gelişi güzel atılmış mermer eski eserleri, tarihi Edincik mezarlığı ile bütünleşen alanda toplayarak hem bu eserlerin korunması, Hem de bir kentin geçmişine ışık tutmak anlamında önemli bir hizmeti halka sundu.
Tarihi Edincik kabristanı ile bütünleşen açık hava müzesi kasaba girişinde çok kısa sürede meraklı gözlerin odak noktasını oluşturdu.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı