Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi kongreye gidiyor

Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi kongreye gidiyor

Marmarabirlik´e bağlı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır, 20 Ocak 2019´de gerçekleştirilecek Genel Kurul öncesi ortaklara seslendi.

Marmarabirlik´e bağlı Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Özçakır, 20 Ocak 2019´de gerçekleştirilecek Genel Kurul öncesi ortaklara seslendi.
Son ürün alım döneminde 46 milyon 410 Türk Lirası değerinde 7.765 ton zeytin alımı gerçekleştirildiğini söyleyen Özçakır, ?Yeni dönemde de ortaklarımızla birlikte çok çalışıp, yeni başarılara imza atacağımıza inancım tam.? dedi.
Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi seçimli Genel Kurulu 20 Ocak 2019 tarihinde yapılacak.
Yapılacak seçim öncesi önemli mesajlar veren Özçakır, ?Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, yönetim kurulumuzla birlikte ortaklarımız için hep en iyisini, en doğrusunu yapmaya çalıştık. Bundan sonra da ortaklarımızla birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Onlardan tek isteğimiz bize destek olmaları ve kooperatiflerine sahip çıkmalarıdır.? diye konuştu.
2018-2019 ürün alım döneminde 46 milyon liralık zeytin alımında bulunulduğunu hatırlatan Özçakır, ?2.830 ortağımızdan 2.411 kişinin rekolte beyanının bulunduğu bu yılda Edincik merkezindeki depomuza ve 4 ilçeye bağlı 8 mahallemizdeki alım yerlerimizden toplam 46 milyon 410 Türk Lirası değerinde 7.765 ton zeytin alımı gerçekleştirilmiştir. Bu rakamlar üreticilerimizin ortaya koyduğu emeklerinin ürünüdür. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.? dedi.
Tesisleşme çalışmaları hakkında da bilgi veren Özçakır, ?2000´li yıllarda yapılan tesisler neredeyse atıl duruma gelmişti. Birlik yönetimine yaptığımız talep doğrultusunda Edincik Karatoprak mevkiinde 5 bin tonluk modern bir depolama tesisi yapılmış ve hizmete alınmıştır. Ayrıca Edincik merkezinde bulunan 2 parsel arsa (320 metrekare), Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Bandırma Belediyesi´nden satın alınmış, birleştirilme ve diğer resmi işlemleri gecikmesinden dolayı inşaat yetişmemiştir.? dedi.
Özçakır sözlerini şöyle tamamladı: ?Piyasada tek alıcı olarak kalan Marmarabirlik, alım fiyatları ve ekonomik koşullar çerçevesinde en kısa vadeye yayılan ürün ödemeleri ile yine üreticilerimizin en büyük destekçisi olmuştur. Bu zor yılda ortaklarımızın her zaman olduğu gibi yine yanında olan Marmarabirlik yönetimine teşekkür ediyorum.?
20 Ocak 2019 Pazar günü yapılacak Edincik Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Genel Kurulu´nda 2 Bin 830 ortağın 2400´nün oy kullanma hakkı bulunuyor.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli