Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

EDFOD bir günde iki etkinlik düzenledi

EDFOD bir günde iki etkinlik düzenledi

Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) bir günde iki etkinlik gerçekleştirdi.

24 Aralık 2016 tarihinde gündüz Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği (EDFOD) üyelerinin fotoğrafları ile Edremit Kazdağı Şairleri Grubunun şiirleri bir sergide buluştuğu sergiyi sanatseverlerle buluşurken akşam da, tüm Dünyada hızla popülerleşen ülkemizde de hızla yaygınlaşmakta olan ?Sokak Fotoğrafçılığı? dalında ün yapan fotoğraf sanatçısı Sadık Üçok konuk edildi.
Yoğun bir ilginin olduğu Edremit Sıdıka Erke Etnoğrafya Müzesindeki serginin açılışı Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit Kazdağa Şairleri grup temsilcisi Tayfun Hakan Kağan ve Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Özcan Şimşek tarafından yapıldı.
Etkinlikler hakkında bilgi veren Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Özcan Şimşek "Edremit Kazdağı Şairleri Grubundan gelen teklif üzerine sanatın iki dalını bir araya getirerek farklı bir konsept ile sergimizi hazırladık. Benzeri daha öncede yapılmıştı ancak Edremit´te bu bir ilk oldu. Şiir ve Fotoğraf bir arada sanatseverlere gösterildi. Fotoğraf ve şiirlerde emeği geçen sanatçılara ve açılışta bizi yalnız bırakmayan sanatsever dostlara teşekkür ederiz. Akşam ise derneğimizin rutin faaliyetleri dışında, ülkemizin önde fotoğraf sanatçılarını Edremit´liler ile buluşturmaya gayret ediyoruz. Dünyada hızla popülerleşen ?Sokak Fotoğrafçılığı? Ülkemizde de hızla yaygınlaşmakta, bu türde birçok kişi fotoğraf çekmeye çalışmaktadır. Sokak Fotoğrafçılığı türleri ve tekniği hakkında bilgi sahibi olurken uygulamalı atölye çalışması yapabilmek için bir program hazırladık ve bu programımıza da sokak fotoğrafçılığı konusunda profesyonel olan fotoğraf sanatçısı Sadık Üçok´u konuk ettik. Etkinliğin ilk gününde konuğumuzun fotoğraflarından oluşan gösterileri izleyip fotoğraf üzerine bir söyleşi yaptık. İkinci gün ise atölye çalışmamızda uygulamalı olarak sokak fotoğrafları çektik." dedi.
Sergiye katılan sanatçılara katılım belgeleri Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından takdim edilirken, sokak fotoğrafçılığı sunum ve söyleşisinin ardından Sadık Üçok´a teşekkür belgesi ile derneğin flaması Edremit Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Özcan Şimşek tarafından verildi.

Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli