Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

E-Devlet Uygulamalarının Teknolojik Gelişmelere Uyum Süreci

E-Devlet Uygulamalarının Teknolojik Gelişmelere Uyum Süreci

Olağanüstü bir hızla gelişerek yaşamlarımızın her alanına giren internet, kablosuz iletişim teknolojilerinde yaşanan büyük gelişmelerle birlikte çok daha yaygın bir kullanım alanı bulmaya ve dolayısıyla her alandan sunduğu hizmetlerin kapsamları süre

Olağanüstü bir hızla gelişerek yaşamlarımızın her alanına giren internet, kablosuz iletişim teknolojilerinde yaşanan büyük gelişmelerle birlikte çok daha yaygın bir kullanım alanı bulmaya ve dolayısıyla her alandan sunduğu hizmetlerin kapsamları sürekli olarak daha fazla gelişmeye başladı. Günümüzde artık bir vazgeçilmez olan internet, dünya genelinde çok yoğun bir kullanıma sahip. Yaşam standartları üzerinde doğrudan etkilere yaratarak, dünya üzerinde yeni bir çağın yaşanmasını etkileyen internet sayesinde, dünya artık bambaşka bir çehreye sahip.

Bu hızlı ve yoğun gelişim sürecini anlık olarak takip etmekte olan ülkemiz, konu ile ilgili olarak tüm yeni gelişmelere hızla uyum sağlayan ve bu doğrultuda yeni gelişmelerin ve hizmetlerin ortaya çıkmasını sağlayan bir altyapısal düzene sahip durumda. Teknolojide yaşanan bu olağanüstü gelişmelere hızla uyum sağlayan devlet yapımız, daha nitelikli ve çağımızın gereklerine uygun olarak çok daha hızlı şekilde hizmet sunabilmek amacıyla 2006 yılında başlattığı E-Devlet platformu çalışması, devlet kurumlarının bu platform üzerinden tüm hizmetleri online olarak sunabilmesi hedefiyle başlatılmıştır.

İnternet alt yapısına uyum sağlama süreci çalışmaları başlatan tüm kurumlar, bu süreçlerin tamamlanmasını takip eden sürelerde online olarak kurumsal ve bürokratik hizmetleri vatandaşların hizmetine sunmaya başladı. Çok hızlı bir şekilde gelişmeye başlayan ve günümüzde de daha kapsamlı hizmetlerin altyapısal çalışmalarının bitimini takip eden süreçlerde dahil olduğu online hizmet atağı, günümüzde üst düzey ve nitelikli bir E-Devlet kapsısı oluşturmuştur.

E-Devlet girişi yapabilmek için vatandaşların, her PTT şubesinden sadece vatandaşlık numarası ibraz etmek suretiyle alabildiği şifre, platform üzerinde kurumların online olarak sunduğu tüm hizmetlerin yapılabilmesini sağlıyor.  Online olarak platform üzerinden gerçekleştirilebilen tüm hizmetlerin detaylı incelemelerini, farklı konu başlıkları halinde bulabileceğiniz web sitemiz, online olarak yapabileceğiniz tüm işlemlerin nasıl yapılacağını anlatan kılavuz bir web sitesidir. Konu ile ilgili hazırlanmış en geniş ve en güvenilir bilgiye sahip olan platformumuz, kapsamı sürekli genişlemeye devam eden hizmet türlerini en güncel şekliyle kullanıcıların hizmetine bilgi olarak sunmaktadır. Yapacağınız tüm işlemlerin öncesinde başvurmanızı önerdiğimiz web sitemiz, işlemleri nasıl yapacağınızı ve bu işlemleri yapmak için nelerin gerektiği gibi tüm bilgilere sahip olarak hazırlanmıştır.






Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false