Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Edebiyat öğretmeninden ilk öykü kitabı

Edebiyat öğretmeninden ilk öykü kitabı

Erdek İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Derya Balcı'nın ilk öykü kitabı yayınlandı.

Erdek İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Derya Balcı’nın ilk öykü kitabı yayınlandı. “Göç Zamanı-Ya Sonra?” isimli kitapta yaşamın içinden, duygu yoğunluklu 12 öykü ve “Şehidime Mektup” isimli bir yazı yer alıyor. İki yıllık bir çalışma sonunda hazırlayıp, kendi olanaklarıyla bin adet bastırdığı öykü kitabından sonra 80-90 şiirinin yer alacağı bir şiir kitabının hazırlıklarını da sürdürdüğünü vurgulayan Balcı, öğrencilerini de yazmaya yönlendirmeye çalıştığını belirtirken, “Öğrencilerim arasında yazmaya, okumaya meraklı olanlar var. Onları yönlendirmek adına, ‘yaratıcı yazarlık’ konusunda egzersiz çalışmaları yapacağız” dedi.  

9 Kasım 2014 günü, İstanbul’daki TÜYAP Kitap Fuarı’na katılarak kitabını imzalayacak olan Balcı, daha sonra da Bursa, İzmir ve Kocaeli’ndeki imza günlerine gidecek.
Derya Balcı, 1976 yılında, Aydın’ın Buharkent ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Kocaeli Üniversitesi’nde, “Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi” alanında yüksek lisansını tamamladı. Ülkenin değişik illerinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan, hâlen Erdek İmam Hatip Lisesi öğretmenliğini yürüten Derya Balcı evli ve iki çocuk annesi.

   



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli