Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eczacı Sedat Önder: ?Mecliste yanlış anlaşıldım, özür dilerim?

Eczacı Sedat Önder: ?Mecliste yanlış anlaşıldım, özür dilerim?

Erdek Kastri İmar Platformu eski başkanı, eczacı Sedat Önder, Erdek Belediye Meclisi´nin Temmuz ayı toplantısında, CHP´li bazı belediye meclis üyeleriyle arasında yaşanan gerginliğe üzüldüğünü belirtti.

Erdek Kastri İmar Platformu eski başkanı, eczacı Sedat Önder, Erdek Belediye Meclisi´nin Temmuz ayı toplantısında, CHP´li bazı belediye meclis üyeleriyle arasında yaşanan gerginliğe üzüldüğünü belirtti. Kendisini iyi anlatamayarak hatalı konuşması nedeniyle meclis üyelerinden özür dileyen Önder, şu değerlendirmede bulundu:
?Aslında konuşmama, meclis üyelerinin kutsal bir görevi yerine getirdiklerini vurgulayarak başlamıştım. Ancak, daha sonra, meclis üyelerinin, Kastri imar planları konusuna daha iyi hazırlanarak gelmeleri gerektiğine dikkati çekerken, meclis üyelerinin, belediye başkanından bile iyi bilerek, ona bu konuda yeni seçenekler sunmaları, hatta onu şaşırtmaları gerektiğini dile getirmek istemiştim. Çünkü Kastri konusu, çok sayıda kişinin ekonomik durumları açısından büyük önem taşıyor. O toplantıda, Belediye Başkanı Hüseyin Sarı´nın, çok demokrat davranarak bana söz vermesinin yanı sıra AKP tarafından, Kastri imar planı konusunun Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´ne bırakılmasını isteyen önergesini, bazı üyelerin, ?hemen oylayalım´ ısrarına karşın hemen oylatmayarak, konunun tartı-şılmasını sağlamaya çalış masını da takdirle karşılıyor, teşekkür ediyorum. Ancak, ne yazık ki, Kastri konusunda bu toplantıdan da çözüm çıkmadı.? 

PLANI ÇİZENE DİKKAT!
Kastri´deki imar planlarını çizen Ankaralı mimara da dikkati çeken Önder, şunları söyledi:
?Fazla ayrıntıya girmeye gerek görmüyorum. Sadece bu planları çizen Şuayip Bey´in çok iyi denetlenmesini öneriyorum. Bir de merak ettiğim nokta şudur: Şuayip Bey, nasıl olup da bu ihaleyi % 98 ile almıştır??
HALK KONUYU BİLMİYOR
Kastri´yle ilgisi bulunan vatandaşların konuyu çok iyi bilmediklerini öne süren Önder, ?Vatandaşa, 18. Madde uygulamasını bile anlatamadık. Vatandaş, buradaki bir dönümlük yerinin, yaklaşık 350-400 metre karesinden, bu uygulama kapsamında vazgeçmesi gerektiğini bilmiyor? dedi.
Kastri´nin, siyaset üstü değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Sedat Önder, ?Bu sorunun öncelikle Erdek Belediye Meclisi´nde çözülmesi gerekir. Eğer meclis çözemiyorsa, Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi´ne gitmeli? diye konuştu.
Üç yıl süreyle yürüttüğü Kastri İmar Platformu Başkanlığını şimdi İsmail Alan´a bıraktığını vurgulayan Önder, ?Bu çeşit platformlar, belediye başkanlarına da destek verir ve onların ellerini rahatlatır? değerlendirmesinde bulundu.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false