Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Düzlerin isteği gerçekleşiyor

Düzlerin isteği gerçekleşiyor

Düzler mahallesi sakinlerinin on yıldır yapılmasını istediği dönel kavşağı AK Parti gerçekleştiriyor. İlçemiz Erdek-Bandırma Karayolunun 5. kilometresinde bulunan Düzler Mahallesi sakinlerinin, 10 yıldan bu yana siyasilerden, kahvehanelerin...

Düzler mahallesi sakinlerinin on yıldır yapılmasını istediği dönel kavşağı AK Parti gerçekleştiriyor.
İlçemiz Erdek-Bandırma Karayolunun 5. kilometresinde bulunan Düzler Mahallesi sakinlerinin, 10 yıldan bu yana siyasilerden, kahvehanelerin karşısına yapılmasını istediği dönel kavşak talebi karayolları tarafından olumlu karşılandı.
Düzler Mahallesi sakinlerinin, kahvehanelerin karşısına 10 yıldan bu yana yapılmasını istediği dönel kavşak işini üstlenen Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, mahalle sakinlerinin sorununu çözdü.
Düzler Mahalle sakinlerinin, iktidarda bulunan siyasilerden, kahvehanelerin karşısına yapılmasını istediği dönel kavşağın yapım izni, belediye başkanı Hüseyin Aysan`ın girişimiyle karayollarınca onaylandı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Düzler Mahallesi`ne AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı ile birlikte çıkartma yaptı. Düzler halkının dönel kavşak talebinin verdiği uğraşın, karayollarınca kabul edildiği müjdesini mahalle sakinlerini aktaran Başkan Aysan, sırada Düzler`in Kyzikos Antik kentin mahalleye yakın bir yerde olmasından dolayı, bölgede inşaat yapımının önünü kesen SİT ile Yukarıyapıcı Gölet suyundan tarımsal alanlarda faydalanamama sorunu bulunduğunu belirtip, hayati derecede önemli bu çok önemli iki sorunun çözülmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.
Erdek-Bandırma karayolunun, Düzler mahallesi içinden geçen bölümüne, mahalle halkının yıllardır dönel kavşak yapılmasını istiyordu. Seçimden seçime, Düzlere oy istemek için gelen siyasetçilerin, mahalle sakinlerine, her defasında yaparız, ederiz sözü vermesine rağmen, Düzler`den Belkıs, Yukarıyapıcı ve Kirazlı Manastırı`na giden yolun karşısına dönel kavşak her nedense yapılmıyordu" şeklinde konuşan Aysan, Karayolları Bursa Bölge Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin, kahvehanelerin karşısına dönel kavşağın yapım izninin verilmesiyle son bulduğunu açıkladı.
AK Parti Erdek heyetinin Düzler`e yaptığı ziyaret geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşti. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Ali Ertek ve yönetimi, AK Parti Erdek İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay, Erdek Ziraat Odası Başkanı Mehmet Saçıl ile AK Partili üyeleri, Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı İsmail Çınar karşıladı.
Yeni bir ekip ruhuyla çalışıyoruz
AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hikmet Onay, siz istediniz bizler yıllarca çözemedik, isteğinize cevap vermek bugüne kısmet oldu şeklinde konuşup, bir yıldır yeni bir ekip ruhuyla çalıştıklarını belirtip, "Yukarıyapıcı Köyü meydanına 3000 M2 taş işi, köy mezarlığının duvarının yenilenmesi yapılacak. Ayrıca, köy içinde tehlike arz eden eski yapılar Erdek Belediyesi`nin destekleriyle çözülüyor. Özel idarenin geç ulaştığı veya ulaşamadığı sorunların çözümüne Erdek Belediyesi koşuyor. Dönel kavşak isteğinize, karayolları olumlu yanıt vermiyordu. Karayolları yetkililerini Belediye Başkanımız Hüseyin Aysan, Kirazlı Manastırını gerekçe gösterip ikna etti." dedi.
Artık, sizleri dinleyen başkanınız var
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, geçen ay AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Edip Uğur ve Cemal Öztaylan`la birlikte Düzler`e geldiklerini hatırlattı.
Yapılan ziyarette, mahalle sakinlerinden, kahvehanelerin karşısına dönel kavşak yapılması, bölgedeki SİT sorunun çözümü ile Yukarıyapıcı Gölet suyundan tarımsal alanların faydalanması gibi üç önemli isteği dile getirdiklerini aktarıp, 10 yıldan bu yana bir çok siyasetçi tarafından yapacağız, edeceğiz sözü verilmesine rağmen, bir türlü yapılmayan dönel kavşağın izninin karayollarından alındığını duyurdu.
Aysan devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sizlere yıllardır geldiler, gittiler, yıllardır sizlere sözler verildi. Fakat istekleriniz hep görmezden gelindi. SİT alanı çözümünü yarım asırdır, Gölet suyundan faydalanmayı 18 yıldır, dönel kavşak yapımını 10 yıldır bekliyorsunuz. Artık, sizleri can kulağı ile dinleyen bir başkanınız var.  7 gün 24 saat çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi sık sık geldiğim mahallenizde, sizlere `ben sorunlarınızı çözmek için varım` demiştim. Sizler, ne istedinizse sizlere gönderilecek sözü vermiştim. Sizler iş makinaları istediniz biz gönderdik, mahalle içindeki yeşil alanlara bakım istediniz yaptık. Şimdi haşaratla mücadele makinası istiyorsunuz, sizlere o da gönderilecektir. Düzler`in, Yukarıyapıcı`nın, Belkıs`ın sorunlarını, Erdek`in sorunlarından kesinlikle ayırmayacağıma Aysan sözü veriyorum. Benim sözümün Aysan ailesinin sözü olduğunun ne demek? olduğunu, sizlerin içinde babamı tanıyan büyüklerim iyi bilir. Olmuyor diye bir şeyi kabul etmiyorum. Dönel kavşak gibi böyle hassas bir talebi çözebilmek için ekibimizle birlikte hep bastırdık. İsteklerinizi gönül rahatlığıyla dile getireceğiniz bir belediye başkanınız artık görev başında, bu fırsatı iyi değerlendirin. Ben Erdek`ten 50 kişi buraya geliyorsam, sizler buraya akmalısınız. Dik duran yönetici istiyorsanız, önce sizler dik duracaksınız. Bizler de, hizmet için varsak, söz veriyorsak yerine getirmemiz lazım. Ben, eskiler gibi işin artistliğinde olsaydım, geçtiğimiz hafta Bursa`dan ilçeye davet ettiğim Anıtlar Kurulundan 12 kişilik heyeti sizlerin karşısına getirip şov yapardım. Kurulda görevliler yıllardır Erdek`e gelmiyordu. 4 yıl boyunca hakaret yemişler. Anıtlar Kurulu heyetini ilçeye getirdik, toplantılar yaptık. Ben, SİT alanı hakkında ilerleme kaydettikten sonra, sizlerin karşısına çıkmak istiyorum.
Yolun deniz kısmında lokal kazılar başlıyor 
Mahalleden geçen karayolunun deniz kısmında, SİT alanının iptal edilmesi için geldiğimiz aşama, belli bölgelerde lokal kazılar yapılacak. Gölet sulama projesi için Balıkesir Valisi çok çalışıyor. Maliyeti çok yüksek çıktığından, DSİ sulamayla ilgili proje üretiyor. Bende, yolun alt kısmında SİT alanının yumuşatılması için çalışıyorum. Köy yollarınız için destek veriyorum. Takım tutar gibi, parti tutmayın, bizler sizlerin sorunlarınızla ilgileniyoruz, ancak sizlerin de bizlere söz vermeniz lazım. Sizler için bana, o köylere ne yaparsan yap, AK Partiye oy çıkmaz dediler. Bana bu lafları söyleyenleri mahcup edin. Köylerinizde AK Partinin oylarını arttırırsanız gücümüz artar, yukarısı bizlere daha farklı bakar, yıllardır çözüm bekleyen sorunlarınız bir bir çözülür. Bizler, sizlerin isteklerinizi yerine getiriyorsak o zaman sizlerde bizlere sahip çıkın. Boş konuşan kim? çalışan kim? Beni daha önce laf ebeliği yapan yöneticilerle bir tutmayın. Bölgeye ait Kiraz Festivalini de en iyi şekilde yerine getirelim. Gelecek yıllarda, bu festivali nasıl daha geniş kapsamlı yapabiliriz? Bu soruya hep birlikte yanıt arayalım.
Bagfaş önündeki karayoluna tarihi eser engel oldu
Erdek-Bandırma karayolunun Bagfaş önünün, duble yol olmasına bölgede yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkan bir tarihi eser engel oldu. Karayolları sorunun çözümü için çalışıyor.
Erdek Devlet Hastanesinin yapımı 14 ay da ihale edilir duruma getirildi. Hastaneye enerji nereden gelecek? yazısının cevabını 3,5 ayda aldık. Bölge milletvekilleri, belediye başkanı, il idare heyeti ile birlikte çalışmadığı sürece hiçbir sorun çözülmez.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli