Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Düzlerde SİT sorunu yumuşatılıyor

Düzlerde SİT sorunu yumuşatılıyor

İlçemizin Düzler Mahallesinde sitten dolayı yaşanan imar sorununun çözümü konusunda önemli gelişmeler var.

İlçemizin Düzler Mahallesinde sitten dolayı yaşanan imar sorununun çözümü konusunda önemli gelişmeler var.
Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu, bölgede inceleme yapması için Kzikos Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Koçhan`ı mahallede parsel bazında araştırma yapması konusunda görevlendirdi. Yapılacak olan incelemeler sonrasında tarihi esere rastlanılmayan parseller imara açılacak.
Sitten dolayı yıllardır konut problemi yaşayan Düzler Mahalle sakinlerinin taleplerini dikkate alan Bursa Anıtlar Yüksek Kurulunun bahse konu mahallede parsel bazında inceleme yapması konusunda Kzikos Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Koçhan`ı görevlendirdiğini açıklayan Erdek İl Genel Meclisinin AK Partili Üyesi Hikmet Onay " Yrd. Doç. Dr. Nurettin Koçhan`ın Düzler Mahallesindeki incelemelerini parsel bazında yapacak. Yapılacak olan incelemeler sonrasında her hangi bir tarihi esere rastlanılmayan parsel üzerinde imar izni verilecek" dedi. Yrd. Doç. Dr. Nurettin Koçhan`ın incelemelerine Düzler Mahalle sakinlerinin müracaatlarının tamamlanması sonrasında başlayacağını açıklayan Onay, daha bu konuda müracaat etmeyen mahalle sakinlerimiz var.
Müracaat etmeyen mahalle sakinlerimiz Erdek Belediye Başkanlığında hazırlanmış örnek dilekçeleri doldurarak müracaat edebilirler" şeklinde konuştu. Onay, uygulamayla birlikte Düzler Mahallesinde yıllardır yaşanan konut probleminin de kısmen önüne geçilmiş olacağını sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli