Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Düzlerde SİT sorunu kısmen çözüldü

Düzlerde SİT sorunu kısmen çözüldü

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının, geçtiğimiz aylarında ziyaret ettiği Düzler Mahallesinde en büyük problemin mahallenin tamamının 1. derece SİT Alanı kapsamında bulunmasından dolayı vatandaşların ev..

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Düzlerin en büyük sorunu olan SİT sorununun kısmen çözümünü sağladı.
Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan ve AK Parti Erdek İlçe Teşkilatının, geçtiğimiz aylarında ziyaret ettiği Düzler Mahallesi`nde en büyük problemin mahallenin tamamının 1. derece SİT Alanı kapsamında bulunmasından dolayı vatandaşların ev yapamadığını öğrenmesi üzerine, Aysan`ın yetkili kurumlar nezdinde yaptığı girişim olumlu sonuçlandı.
Başkan Aysan`ın, mahalle halkının talebini Bursa Kültür Varlıkları ve Anıtlar Kurulu`na aktarmasıyla, kurul görevlilerinin söz konusu bölgede belirli noktalarda yaptığı araştırma ve incelemeyi takiben, Düzler`de belli bir alan 1. derece SİT alanından 3. dereceye düşürüldü.
Kültür Varlıkları ve Anıtlar Kurulu`ndan gelen mutlu haber sonrası, açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan "Yerel yönetim olarak Düzler sakinlerine iki konuda söz vermiştik.
Kültür Varlıkları ve Anıtlar Kurulu`ndan gelen mutlu haber sonrası, açıklama yapan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan "Yerel yönetim olarak Düzler sakinlerine iki konuda söz vermiştik. Bunlardan birincisi mahallede antik eserlerin bulunmadığı alanlarda SİT derecesinin düşürülmesi, ikincisi mahalledeki kahvehanelerin karşısına kavşak yapılmasıydı. Bugün bu sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Aysan, Düzler Mahallesi`ni yakından ilgilendiren 1. derece SİT sorunu ile ilgili olarak, "Bursa Kültür Varlıkları ve Anıtlar Kurulu nezdinde başlatılan çalışmaların olumlu sonuçlandığını söyleyip, Düzler Mahallesi`ndeki Türkiye Halk Bankası Eğitim ve Dinlenme Tesisleri ile mahalle girişine kadar olan alanın 1. derece SİT alanından 3. derece SİT alanına düşürüldüğünü duyurdu.
Düzler Mahallesi`nde yaşayan halkın en büyük sıkıntısının konut yapımı olduğu için, bu sorunu çözebilmek adına yaz sezonunda Düzler Mahallesi`ne, AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı ile birlikte ziyaret ettiğini ve mahalle halkına SİT sorununu çözme sözü verdiğini hatırlatan Aysan, "Erdek Belediyesi olarak başvurduğumuz Bursa Tabiat Varlıkları ve Anıtlar Kurulu`nca başvurumuz değerlendirildi ve Tabiat Varlıkları ve Anıtlar Kurulu, Halk Bankası Eğitim ve Dinlenme tesisleri ile mahalle girişi arasında bulunan 253-257 parseller arasında SİT`in derecesini 1. dereceden 3. dereceye düşürdü. Bundan böyle mahalle sakinleri kuruldan izin alarak kendilerine ev yapabilecektir" dedi.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli