Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Düzler Mahallesi dertli "Sürekli göç veriyoruz"

Düzler Mahallesi dertli

Erdek`e bağlı Düzler ve Yukarı Yapıcı kırsal mahalleleri, sorun larının çözülmemesi nedeniyle srekli göç verdiklerinden yakınıyor.

Erdek`e bağlı Düzler ve Yukarı Yapıcı kırsal mahalleleri, sorun larının çözülmemesi nedeniyle srekli göç verdiklerinden yakınıyor. Verdikleri göç nedeniyle nüfus larının sürekli düştüğüne dikkati çeken mahalle sakinleri, şunları söylediler:
"Eskiden köy statüsünde bulunan mahallelerimiz, doğa, tarih ve orman açısından çok zengin olduğu gibi denizle de iç içe. Bölgemizde başta Kyzikos olmak üzere çok zengin bir tarih yatıyor. 3 bin yıllık tarihi bulunan bölgemiz, Efes antik kentinden hiç aşağı değil ama bugüne dek turizmden hiç pay alamadı. Bölgemizde sürekli göç veriyoruz. Çünkü Aşağı Yapıcı`dan, Çeltikçi`ye dek uzanan bölgenin 1. derece sit alanı ilan edilmesi nedeniyle imar izni verilmiyor. Bu nedenle hemen hemen tüm yapılarımız kaçak. Sit alanının mutlaka daraltılması gerekiyor. Doğa, orman ve tarih açısından bu denli zengin bulunan bölgemizin, turizmden hiç pay alamaması şaşırtıcıdır. Bölgenin gelir kaynaklarının, başta zeytincilik olmak üzere azalması nedeniyle özellikle gençlerimiz yöremizi terk ediyor ve çok göç veriyoruz."
Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli