Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Düzler Köyü halkı Hizmet Yapmıyorlar yapana da engel oluyorlar

Düzler Köyü halkı Hizmet Yapmıyorlar yapana da engel oluyorlar

MHP Erdek Belediye Başkanı Haluk Nazlıoğlu, seçim çalışmaları için gittiği köy gezilerinde geldiği Düzler Mahallesinde, mahalle halkının yöneticilerin hizmet yapmadıklarını şikayet edip, yapana da engel oluyorlar serzenişiyle karşılaştı.

MHP Erdek Belediye Başkanı Haluk Nazlıoğlu, seçim çalışmaları için gittiği köy gezilerinde geldiği Düzler Mahallesinde, mahalle halkının `yöneticilerin hizmet yapmadıklarını şikayet edip, yapana da engel oluyorlar` serzenişiyle karşılaştı.           
Erdek Düzler Mahallesini geçtiğimiz günlerde ziyaret eden MHP Erdek Belediye Başkan Adayı Z.Haluk Nazlıoğlu`ndan köy halkının talebi, köy düğünlerinde kullandıkları alanın zemininin yenilenmesi oldu.
Köylülerin yıllardır, bu dönemde de geçmiş dönemlerde de belediyeden hiç hizmet alamadıkları yönündeki yakınmaları dikkat çekti.
Köy halkının öncelikli talepleri arasında, köydeki ilkokul arkasında bulunan ve köy halkı tarafından düğünlerde eğlence alanı olarak kullanılan alanın düzenlenmesi olduğunu öğrenen MHP Erdek Belediye Başkan adayı Nazlıoğlu, sorunu Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok`a aktardı.
Balıkesir Belediyesi hemen çalışma başlattı
Düzler halkından gelen isteği uygun bulan Başkan İsmail Ok, Balıkesir Belediyesi bünyesinde görevli birimi yönlendirerek köydeki düğün alanı olarak sahanın zemine kum kaplama üstüne taş döşeme işini yaptırmaya başladı.
Balıkesir Belediyesi şikayet edildi
Balıkesir Belediyesi tarafından söz konusu alanda, zemin düzenleme çalışmaları devam ederken, dün ortaya atılan iddia Düzler halkını kızdırdı.
İddiaya göre bazı kişi veya parti üyelerinin, zemin düzenlemesi yapılan alanın Sit alanı olduğu ve bu işin durdurulması yönünde Balıkesir Belediyesi`nin çalışmalarının şikayet edildiği gündeme düştü.
Yaşanan bu gelişmeler sonrası konu hakkında görüştüğümüz köy halkı, "Yıllardır kaç dönemdir gelen hiç bir Belediye Başkanı köyümüze hizmet getirmedi. Şimdi Balıkesir Belediye Başkanı ve MHP Balıkesir Büyükşehir Belediye İsmail Ok, düğünlerimizde çok sıkıntı çektiğimiz alanı hemen yaptırmaya başlatmıştı. Bu çalışmayı kim şikayet ediyorsa köyümüzden değildir. Hiç bir köylümüz böyle bir şikayette bulunamaz. Yıllardır köyümüze hizmet getirmediler şimdi de yapılan hizmete de engel olmaya çalışıyorlar" diyerek görüşlerini bildirdiler.
Yukarıyapıcı Köyü Muhtarı İsmail Çınar`da düzenleme yapılan yerin köyün tapulu yeri olduğunu söyledikten sonra tapu belgesini gösterdi.
Düzenlemenin zemin üstünde yapıldığı için sit alanıyla ilgili herhangi bir sorun olmadığını yapılan düzenlemenin kendisinin bilgisi dahilinde olduğunu ifade eden Çınar, kendi talepleri karşılığında yapılmasına başlanan çalışmanın, kim veya kimler tarafından şikayet edildiğini bilmediğini eğer böyle bir şikayet varsa sadece yapılan hizmeti engellemek için yapılmış olabileceğini belirtti.
MHP Erdek Belediye Başkan adayı Z.Haluk Nazlıoğlu ise "Böyle bir şikayet varsa hizmet yapmayanlar başkasının hizmet yapmasını da kabul edemiyorlar. Köylümüzün taleplerini Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız İsmail Ok`a ilettik oda uygun gördü. Balıkesir Belediyesi meclisi kararı ile hemen araçları ve malzemeleri göndererek köyün düğün alanı yenileniyor. Resmi olarak herhangi bir sorun yok, fakat 10-15 senedir Erdek`i yönetenler halka hizmet götürmedikleri için başkasının da hizmet götürmesini istemiyorlar. Allah`ın izniyle 30 Mart`tan sonra Erdek ve köyleri hizmet görecek Büyükşehirde İsmail Ok, Erdek`te Z.Haluk Nazlıoğlu ile Erdek artık değişecek" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false