Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Duygulu anlar yaşandı

Duygulu anlar yaşandı

Erdek Mayın Filosu´nda Çanakkale Zaferi kutlaması

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü´nün 102. yılı kutlamaları kapsamında, Erdek Mayın Filosu Komutanlığı´nca da programlar düzenlendi.
Buna paralel şekilde, Erdek Mayın Filosu Komutanlığı´ndaki kutlamalara üst düzey protokol de katılırken, filoda, 22 kişiden oluşan gaziler ve şehit yakınları da ağırlandı.
Program doğrultusunda önce şehit yakınları ve gazilere mayın müzesi ile Ayvalık ve Enez gemileri gezdirilerek bilgiler verildi. Ardından, TCG Amasra ve TCG Enez gemilerinde öğle yemeği ikram edildi. Buradaki yemeğe Erdek Kaymakamı Hasan Erkal, Erdek Mayın Filosu Komutanı Tuğamiral Ahmet Tunç Veyisoğlu, Erdek Deniz Üssü ve Garnizon Komutanı Deniz Albay Ateş Kalkan ve Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da katıldı.

Yemeğin ardından, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katılımıyla Erdek Körfezi´nde, TCG Ayvalık ve TCG Erdemli gemileriyle seyir gerçekleştirildi. Seyir sırasında, iki gemi arasında yapılan ?posta çantası değişimi? ilgiyle izlendi.
Yine program kapsamında, küçük deniz araçları ile liman içinde fon oluşturulması amacıyla, lazer ve optimistlerle kürek faaliyetleri düzenlendi.
Haber : Önder Balıkçı-Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: Duygulu anlar yaşandı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli