Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Dutliman Mahallesi ceviz fidanıyla bütünleşti

Dutliman Mahallesi ceviz fidanıyla bütünleşti

Bandırma'ya bağlı Dutliman Mahallesi'nde(eski köy) yaşayanlar, hemen hemen tüm gelirlerini ceviz fidanından sağlıyor.

Bandırma’ya bağlı Dutliman Mahallesi’nde(eski köy) yaşayanlar, hemen hemen tüm gelirlerini ceviz fidanından sağlıyor. Bandırma’nın doğusunda yer alıp, ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki Dutliman, 600 dönümlük alanda 20 yıldır yetiştirilen ceviz fidanını Türkiye’nin her yerine satıyor. Mahalle muhtarı Ahmet Arat, kışın 100 olan mahallelerinin nüfusunun yazın 200 dolayına yükseldiğini vurgularken, şunları söyledi:
“Ülkemizin hemen hemen her kentine ceviz fidanı satıyoruz. Bu arada Bulgaristan’a da ihracat yapmak için girişimlerimiz sürüyor. Bunun yanı sıra mahallemizde buğday, ayçiçeği ve yem katkı maddesi olarak kullanılan slaj ekimi de gerçekleşiyor. Balıkçılıkla uğraşan 10 teknemiz var. Yaklaşık 2 bin koyun, bin keçiyle küçükbaş hayvancılık da yapıyoruz.”
Muhtar Arat, Yunanistan’ın Kavala ilçesinden gelenlerin kurduğu eski muhacir köyü, şimdiki mahallenin dar ve bakımsız yolunun, eskiyen kanalizasyon sisteminin dışında önemli hiçbir sorununun bulunmadığını, yeterli su kaynaklarına sahip olduklarını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı