Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dursunbey Osmanlı Ocakları törenle açıldı

Dursunbey Osmanlı Ocakları törenle açıldı

Dursunbey İlçesinde Osmanlı Ocakları'nın açılış töreni Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un katılımı ile yapıldı.

Dursunbey İlçesinde Osmanlı Ocakları'nın açılış töreni Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur'un katılımı ile yapıldı.
Balıkesir Caddesi üzerinde bulunan yeni İlçe başkanlığı bürosunda düzenlenen Osmanlı Ocakları açılış töreni, Mehteran gösterisi ile başladı. Törene Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, AK Parti Dursunbey İlçe başkanı Halil Demir, Osmanlı Ocaklar İlçe Başkanı İlker Çetin ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Osmanlı Devleti'nin gittiği yerlere adalet, insanlık, kültür ve medeniyet götürdüğünün altını çizdi. Osmanlı'yı yaşatan ve Osmanlının kültürünü geleceğe aktaran bu türlü derneklerin önemine değinen Başkan Uğur, Osmanlı Ocakları Başkanlığına başarılar diledi.
Osmanlı Ocakları Dursunbey İlçe Başkanı İlker Çetin Osmanlı Ocakları'nın temel gayesi Osmanlı hoşgörüsü, adaleti, ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır. Bölge, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, ‘Yaratılanı Severiz Yaradan Ötürü' anlayışı ile herkesi kucaklayan ve herkese eşit yaklaşan bir fikri benimsemektedir. Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile yüzyıllar boyunca aynı çatı altında yaşamış farklı vatandaşların aynı çatıda birleştiği Osmanlı'nın kültürü ile kurulmuş olan Osmanlı Ocakları, günümüz Türkiye'sinde de bu anlayışı daim kılmak üzere 2005 yılında kurulmuş ve o günden bu yana yapılanmasını hızla sürdürmüştür” dedi.
Konuşmaların ardından Osmanlı Ocakları Başkanı İlker Çetin tarafından Başkan Uğur'a hediye takdim edildi. Açılışın sonunda ise davetliler ve ocak yönetimi topluca hatıra fotoğrafı çektirdi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli