Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

DURSUNBEY´E OSB MÜJDESİ

DURSUNBEY´E OSB MÜJDESİ

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinin onaylandığını müjdeledi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinin onaylandığını müjdeledi.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ilçenin geleceği açısından çok önemsediği Organize Sanayi Bölgesi projesi yer seçim talebi Bakanlık tarafından kabul edildi.
Dursunbey Belediyesi tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´na, Organize Sanayi Bölgesi kurulması için sunduğu projeye bakanlıktan onay çıktı.
Başkan Bahçavan, geçtiğimiz gün Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünden müjdeli haberi aldı.
Akbaşlar mahallesi Yumru Kayabük mevkiindeki yaklaşık 102 hektar büyüklüğündeki Organize Sanayi Bölgesini inceleyen Bakanlık, kurumların görüşlerinin Bakanlığa intikal ettiğini, Bu raporların incelenmesinin ardından Akbaşlar da bulunan bu arazinin Organize Sanayi Bölgesi yeri olarak uygun görüldüğü bildirdi.
Konu hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bundan sonraki sürecin çok daha yoğun geçeceğini fakat geriye kalan diğer aşamaların kendileri için daha kolay olacağını söyledi. OSB için sürecin devam ettiğini ifade eden Bahçavan, sürecin en zor etabı olan yer izni ile ilgili maddeyi sorunsuz geçtiklerini belirtti.
Bundan sonraki sürecin mera vasfındaki parsellerin vasıf değişikliğinin yapılarak, hazine adına tescil ettirilmesi olacağı bilgisi veren Başkan Bahçavan, Bakanlık tarafından istenen diğer konuların tamamlanmasının ardından Dursunbey Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasının kesinleşeceğini açıkladı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: DURSUNBEY MÜJDESİ
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli