Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dursunbey´de Yayla Şenlikleri başladı

Dursunbey´de Yayla Şenlikleri başladı

Dursunbey Belediyesi 6. Yayla Şenliklerinin açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.

Dursunbey Belediyesi 6. Yayla Şenliklerinin açılışı coşkuyla gerçekleştirildi.
Dursunbey Belediyesi tarafından düzenlenen Dufad tarafından da organize edilen Geleneksel Yayla Şenliklerinin 6.´sı bu yıl farklı bir konsepte ilçe merkezinde gerçekleşti.
Şenliklerin açılışı Kent meydanından başlayan Kortej Yürüyüşü ile başladı. Yoğun bir kortej grubu katılımının olduğu şenlik açılışında ekipler Belediye önünden çarşı içine girerek Devlet Caddesi üzerinden Saz Mesire alanına doğru yürüdü. Oldukça renkli geçen kortej yürüyüşünün ardından saz mesire alanında gösteriler devam etti.
Karizma Sow konukları büyüledi
Guinness Rekorlar kitabına giren ve yer çekimine meydan okuyan Türkler olarak tüm dünyada isimlerinden söz ettiren Karizma Show Yayla şenliklerinde büyük beğeni topladı.
Kortej yürüyüşünün ardından Saz´da başlayan etkinliklerde ilk sahneyi alan Karizma Show izleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Basketbol topları ile akrobatik bir gösteri yapan ekip havada gerçekleştirdikleri hareketler ile büyük ilgi gördü. Karizma Show´un ardından ise Yunan Halk Dansları topluluğu gösterisi yapıldı. Gösteri katılımcılar tarafından ilgi ile izlenirken, gösterilerin sonunda Yunan Ekibi Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan´a çeşitli hediyeler verdi. Başkan Bahçavan´da katılımcı ekibe çiçek takdim etti. Etkinliklerde ŞAGED ve POYRAT Halk dansları ekipleri de sırası ile sahne aldı.
Pikap konseri konukları coşturdu
Etkinliğin akşam etabında ise Pikap Modern Müzik Topluluğu ekibi sahne aldı. Birbirinden hit bir çok parçayı seslendiren ekip özellikle gençler tarafından beğeni ile izlendi. Gençlerin de eşlik ettiği parçaları seslendiren ekip yaklaşık iki saat boyunca sahne aldı.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler:
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli