Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Dursunbey´de Ulaşımda Yeni Dönem

Dursunbey´de Ulaşımda Yeni Dönem

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığına (UKOME) bağlanan Dursunbey ulaşımında ilk değişiklik yaşandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığına (UKOME) bağlanan Dursunbey ulaşımında ilk değişiklik yaşandı. Dursunbey´de şehir içi ulaşımı artık klimalı engelli rampalı Balıkesir Toplu Taşıma (BTT) araçları ile sağlanacak.
Balıkesir´in Büyükşehir statüsüne geçmesiyle yaşanan değişikliklerden biri de ulaşımda gerçekleşiyor. Bu kapsamda Dursunbey İlçe merkezinde ulaşımı sağlayan eski halk otobüsleri yenilenerek yerine daha modern araçlar getirildi. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan´ın özel gayretleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur´un da talimatı sonucu ilçeye gönderilen yeni araçlar ilçede ulaşımda yeni bir ivme kazandıracak.
YENİ ARAÇLAR KLİMALI, ENGELLİ RAMPALI
Dursunbey´de dört ayrı güzergâhta çalışacak olan yeni otobüsler İlçe merkezinde ki birçok noktaya uğrayacak. Avrupa Birliği standartlarına getirilen araçlar hakkında bilgi veren Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ?Yeni araçlarımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur´un talimatları ile Avrupa Birliği standartlarına göre dizayn edildi. Bugün İlçemize 3 tane engellilere uyumlu, klimalı, güvenlik kameralı ve validatörlü aracımızı hizmete sunuyoruz. Eski araçlarımıza göre çok daha konforlu yeni araçlarımız ile vatandaşlarımıza kaliteli bir hizmet vereceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Edip Uğur´a bu araçları kısa sürede ilçemize tahsis ettiği için teşekkür ediyorum.? dedi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma A.Ş tarafından yenilenen 15+1 kapasiteli araçlarda, klima ve engelli rampaları bulunuyor.
AKILLI BALKART DÖNEMİ
Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin ulaşımda başlattığı değişim şu anda Ayvalık, Burhaniye, Savaştepe, Dursunbey ve Balıkesir İl merkezinde uygulanmaya başladı. Bu kapsamda tüm ilçelerde geçerli olacak ?Akıllı Balkart´ uygulaması da başlamış oldu. Tek kartla her yere ulaşım imkânı sunacak olan ?Akıllı Balkart´ İlçelerdeki hat tarifelerine göre ücretlendirilecek. Buna göre Dursunbey´de tam bilet 1 TL olarak belirlenirken, öğrenci ücreti ise 0,50 kuruş olacak. Dursunbey´de daha sonra duyurulacak olan Kart Dolum Noktalarında doldurulacak olan ?Akıllı Balkart´ ile vatandaşlar Balıkesir ve ilçelerde ki toplu taşıma araçlarını kullanabilecek. 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz olarak faydalanabileceği BTT araçları için kişisel Kart yâda Dolum kartı başvurusu da yapılacak.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu