Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dursunbey´de Sosyal Belediyecilik

Dursunbey´de Sosyal Belediyecilik

Dursunbey Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan Evde Sağlık Hizmetleri 662 5 662 nolu telefon ile günün her saatinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Dursunbey Belediyesinin önemli projeleri arasında yer alan Evde Sağlık Hizmetleri 662 5 662 nolu telefon ile günün her saatinde vatandaşlara hizmet veriyor.
Ücretsiz Evde Sağlık Hizmeti
Dursunbey Belediyesinin İlçe Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte sağlık alanındaki örnek projelerinden birisi olan evde bakım ve sağlık hizmeti aralıksız devam ediyor. Sosyal güvencesi olan ya da olmayan tüm vatandaşlar projeden yararlanabiliyor. Proje kapsamında 2015 yılında yüzlerce ev ziyaret edilerek vatandaşlar bu hizmetten faydalandırıldı.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, ?Sosyal Belediyecilik anlayışımız çerçevesinde, vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmek yerel yönetimler olarak en önemli görevlerimiz arasında bulunuyor. İlçe halk Sağlığı merkezimiz ile birlikte imzaladığımız protokol gereği geçtiğimiz aylarda Evde Sağlık Hizmetleri ambulansımızın da gelmesi ile bu hizmete başladık. Ekiplerimizin evlerde yapacakları sağlık taramaları için gerekli malzemeleri ve sağlık personelimizin giyimine kadar bütün eksikleri tamamladık. Ekiplerimiz İlçemiz merkezi ve Kırsal mahallelerimizde tespit edilen evlerde muayene, pansuman, İlaç kontrolü, hastanın tüm ihtiyaçlarına kadar sağlık taraması hizmeti veriyor. Hatta moral ve psikolojik olarak çöküntü içinde olan vatandaşlarımız ile yakından ilgilenen arkadaşlarımız onlarla sohbet ederek dertleri ve sorunlarını dinliyorlar. Bugüne kadar gittikleri evlerden bize çok olumlu yönde geri dönüşler oldu. Bazı insanlarımız ayaklarına kadar gelen sağlık hizmetinin kendileri için büyük bir nimet olduğunu belirterek bunun büyük bir hizmet olduğunu bizlere ifade ediyorlar. Hedefimiz ilçemizde sağlık hizmetleri ihtiyacı duyan tüm evlere girerek, bu sağlık hizmetini onların ayağına kadar götürmek. İlerleyen dönemde daha modern bir araçla bu hizmetimizi aralıksız sürdürmeyi planlıyoruz. Sosyal Devletimizin gücünü Belediyelerimizde bu tür hizmetler ile Sosyal Belediyecilik anlayışına çeviriyor. Gün geçtikçe daha da güçlenen Ülkemiz bu tür proje ve hizmetler ile daha Sosyal ve refah bir ülke haline gelecektir.? dedi.
Dursunbey Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Sarı ise, Evde bakımın hizmetinin bir defaya mahsus olmayıp, aylık periyotlarda ziyaretlerle devam ettiğinin altını çizerek, tüm hastaların düzenli olarak sağlık kontrolünden geçirildiğini belirtti. Herhangi bir sağlık kuruluşuna gitme imkanı olmayan vatandaşlar için bu hizmetin büyük bir velinimet olduğunun altını çizen Sarı, evde sağlık hizmeti verdikleri ve Rahatsızlığı ilerlemiş kişileri ise Dursunbey Devlet Hastanesine sevk ederek tedavi altına aldıklarını belirtti.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Dursunbey Sosyal Belediyecilik
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli