Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dursunbey´de ´Dönüşümlü Havlu´ Projesi başladı

Dursunbey´de ´Dönüşümlü Havlu´ Projesi başladı

Dursunbey Belediyesi Askıda Çorap uygulamasının ardından Camilerde ?Dönüşümlü Havlu´ projesi başlattı.

Dursunbey Belediyesi Askıda Çorap uygulamasının ardından Camilerde ?Dönüşümlü Havlu´ projesi başlattı. Bu kapsamda abdestini alan vatandaşlar tek kullanımlık havlu ile kurulanıp havlularını dönüşüm haznesine atacak.
Dursunbey´de sıra dışı projeleri ile dikkat çeken Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ?Dönüşümlü Havlu´ projesi başlatılması talimatı verdi. İlk olarak Dursunbey Çarşı Camiinde uygulanan projede abdest alanların tek seferlik kullanabilecekleri küçük havlular özel olarak hazırlanan dolaba yerleştirildi. Dursunbey Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yürütülen proje kapsamında vatandaşların abdest aldıktan sonra kullanacakları ve daha sonra oluşturulan bölmeden atacakları havlular, yıkanarak dönüşümlü olarak tekrar kullanılacak.
Proje hakkında bilgi veren Sosyal Hizmetler Müdürü Fahri Bahçavan ?Geçtiğimiz aylarda uygulamaya başladığımız Askıda Çorap uygulamamız vatandaşlarımız tarafından beğeniyle karşılandı. Bu projemiz İlçemizde ki birçok Camimizde uygulanmaya devam ediyor. Şimdide Belediye Başkanımıza vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ?Dönüşümlü Havlu´ projesini başlattık. Çarşı Camimizde başlattığımız bu proje kapsamında abdestini alan vatandaşlarımız havlu dolabımızdan aldıkları havlu ile kurulandıktan sonra kullandıkları havluyu dönüşüm bölmesine atacaklar. Birim personelimiz günlük olarak burada biriken havluları toplayarak belediyemize ait çamaşırhanede yıkayacak ve yeniden bu dolaba yerleştirecek. Bu projenin de halkımız tarafından benimseneceğini umuyoruz.? dedi.
Uygulamanın başlamasının ardından öğle namazı için abdest almaya gelen vatandaşlar bu uygulamadan büyük memnuniyet duydu. Belediyenin dolaba yerleştirdiği havluları kullanarak dönüşüm bölmesine atan vatandaşlar bu hizmeti sunanlardan Allah razı olsun? açıklamasında bulundu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli