Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dursunbey´de Çocuklar klavyeye değil, toprağa basıyor

Dursunbey´de Çocuklar klavyeye değil, toprağa basıyor

Yaz tatilinde çocukların toprakla iç içe olmalarını sağlamak ve onları sanal ortamdan uzaklaştırıp, teknoloji bağımlılığından kurtarmak amacıyla Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal tarafından başlatılan ve bu yıl 4´üncüsü düzenlenen Eğlenerek Üretiyor

 Başkan Uysal, bu hafta son grup öğrencilerini ağırlayan ve 3 Ağustos Cuma günü sona erecek kampta çocuklarla tarlada bir araya geldi.
Farklı sosyal çevrelerden gelen öğrencilerin tanışma ve kaynaşma imkanı bulduğu yaz kampına bir ay boyunca ilçe okullarından 7. ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Burhaniye Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü öncülüğünde, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulu´nun iş birliği ile düzenlenen kampın ilk grup öğrencilerini kaldıkları Orjan Burhaniye Meslek Yüksekokulu yurdunda ziyaret eden Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç öğrencilerle kahvaltıda bir araya gelerek, onlarla sohbet etti. Başkan Uysal, kampın son grubunu da ziyaret ederek, öğrencilerle birlikte tarlada çapa yaptı.
ONLARCA AKTİVİTE OLANAĞI
Kampa katılan öğrenciler, Orjan Burhaniye Meslek Yüksekokulu yurdunda 5 gün 4 gece konaklayarak her işlerini kendi yaptı. Belediyeye ait hobi bahçesinde; domates, biber, patlıcan, salatalık, karpuz ve kavun gibi tarımsal ürünleri kendileri ekip, üretmeyi öğrenerek, yine kendi elleriyle sattılar. Ürünlerin hangi aşamalardan geçip sofralarımıza geldiğini ve nasıl elde edildiklerini tüm detaylarıyla öğrenen öğrenciler, kamp süresince çeşitli sportif ve sosyal aktivitelerden de yararlanma imkanı buldu. Öğrenciler; halk oyunları, modern dans, masa tenisi, yüzme, futbol, basketbol, voleybol, tiyatro ve drama eğitimlerinin yanı sıra akıl oyunları, film izleme, doğa yürüyüşü ve bisiklet turları gibi etkinliklere de katıldı.
3 YILDA 420 ÖĞRENCİ
Burhaniye Belediyesi tarafından artık geleneksel hale getirilen yaz kampı, her yıl olduğu gibi bu sene de büyük ilgi gördü. Üç yılda toplam 420 öğrenciye kamp olanağı sağlayan belediye, bu yıl da 25´er kişilik 6 ayrı grup öğrenciye toprakla temas etme imkânı sundu.
YENİ NESİL TOPRAKLA TANIŞMALI
Projenin amacının çocukların bilgisayar, telefon ve teknoloji bağımlılığından uzaklaşıp, doğayla buluşmasını ve bu konuda farkındalık yaratılmasını sağlamak olduğunu dile getiren Başkan Necdet Uysal, yeni nesli toprakla tanıştırmanın önemine vurgu yaptı. Projeyi son derece önemsediğini Uysal, ?Günümüzde çocuklarımız, bilgisayara bağımlı bir şekilde yaşıyor. Dış dünyayla bağlantısını sanal ortamdan kuruyor. Biz bu projeyle geleceğimiz olan çocuklarımızın hem boş zamanlarını değerlendirmeleri hem de tarımsal üretim hakkında bilgi sahibi olmalarını amaçladık. Çocuklar toprağa basıyor, tarlada çapa yapıyor, yetiştirdikleri ürünleri toplayarak aktif yaşama katılmanın zevkini yaşıyor. Bağımsız yaşam becerisi kazanıyorlar. Dayanışmayı, bir arada olmayı, üretmeyi ve ürettiklerini değerlendirmeyi öğreniyorlar? diye konuştu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli