Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dursunbey Halk Şirketi yöneticileri belirlendi

Dursunbey Halk Şirketi yöneticileri belirlendi

Dursunbey Belediyesi ve halk ortaklığında kurulan ve toplam 93 hisseli olacağı açıklanan Dursunbey Ahşap Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” isimli Halk Şirketi kurucuları yönetim kurulu seçimi için toplandı. Seçimde İlçede yaşayan genç ve dinamik işadamla

Dursunbey Belediyesi ve halk ortaklığında kurulan ve toplam 93 hisseli olacağı açıklanan “Dursunbey Ahşap Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi” isimli Halk Şirketi kurucuları yönetim kurulu seçimi için toplandı. Seçimde İlçede yaşayan genç ve dinamik işadamları yönetimi oluşturdu.
Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan’ın, işsizlik ve göç ile ilgili projeleri arasında yer alan Halk Şirketine başvurular sona erdi. Göreve gelir gelmez bu proje üzerinde duran ve belediye ortaklı bir şirket kurulması talimatı veren Başkan Bahçavan, Esnaf Odası ile birlikte hareket ederek ilçe tarihinde ki en büyük ortaklık hareketini başlattı.
24 Eylül’de son bulan başvurulan ardından şirketten toplam 75 hisseye halk talip olurken, % 20’lik kısmı oluşturan diğer bölüme ise belediye ortak oldu. Toplamda 93 hisseden oluşacak olan şirket daha önce ki toplantıda aldığı Yönetim Kurulu seçimi toplantısını da 25 Ekim’de gerçekleştirdi. Dursunbey Öğretmen Evi Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda şirketin kurucu üyeleri birbirleri ile tanışma fırsatı bulurken, hissedarlar yeni şirket ve çalışma alanları hakkında da görüş alışverişinde bulundu.
Toplantıda Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Belediyesi Etüt Proje Müdürü Nusret Ergin ve Muhasebeci Tahir Mıcırlar hissedarlara şirket kurulumu hakkında çeşitli bilgiler verdi. Hissedarlarında görüşlerinin alındığı toplantının ardından ise Yönetim Kurulu seçimine geçildi. Seçim öncesi ise Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan yönetim kurulunun kaç kişiden oluşacağı yönünde bir oylama yaptı. Oylamada hissedarların çoğunluğu 5 kişinin yönetimi oluşturması kararını aldı.
Kapalı zarf usulü yapılan oylamada oluşacak yeni yönetime genç girişimciler aday olurken toplam, 10 hissedar bu göreve talip oldu. Yapılan oylamada hissedarlar toplam 5 kişinin ismini yazarak zarflara yerleştirdi. Açılan zarflarda çoğunluk oyu alan Mehmet Duman, Fatih Sevinç, Oğuz Çakırcalı, Murat Sali ve Süleyman İmren hissedarlar tarafından seçilerek şirket yönetimine getirildi.
Şirketin danışma kuruluna, Nusret Ergin, Osman Bıldır, Muhammed Celaleddin Demirçelik, Süleyman Kaplan, Sedat Erdin, Ahmet Savran, Abdullah Çiftçi seçildi.
Seçilen Şirket yönetimi ilerleyen günlerde kendi aralarında Yönetim Kurulu başkanını seçerek faaliyetlere başlayacak.



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli