Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Dursunbey Belediyesinden dev proje hazırlığı

Dursunbey Belediyesinden dev proje hazırlığı

Çevre ilçelerin belediye başkanları, ilçelerine maddi ve manevi kazanım sağlayacak sayısız projeleri hayata geçirmeye hızla devam ediyor.

Dursunbey`e prestij kazandıracak THGM (Toplum Hayatını Geliştirme Merkezi) projesi göz kamaştırdı.
2013`te hizmete girmesi planlanan tesis ilçeden ve ilçe dışından birçok kişiye hizmet verecek. 
Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz Başkan Yardımcısı Cemal Ergenç ve Fen İşleri Müdürü Mustafa Nezli ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Dursunbey adına büyük bir kazanım olan Yarı olimpik yüzme havuzu tesisi projesini fotoğrafları ile basına tanıttı. 
Başbakan Erdoğan`ın 2013 hedefleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, projenin bir yıldan kısa sürede tamamlanacağını belirtti.
Dursunbey Belediyesinin yaklaşık bir yıldan bu yana üzerine çalıştığı ilçeye prestij kazandıracak en büyük projelerden biri olan proje yaklaşık 3 milyon Türk lirasına mal olacak. Saz mesire alanının yanında halı sahanın alt kısmındaki arazi bu yılbaşında 210 bin TL`lik bir kamulaştırmayla belediye tarafından alınmıştı. Başkan Yılmaz Geçtiğimiz aylarda proje ihalesi yapılan yarı olimpik yüzme havuzu kompleksinin ekim ayı içinde yapım ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi. Türkiye`de sayılı tesisler arasına girecek olan bu proje göz kamaştıran mimarisiyle dikkat çekerken, projenin tamamlanmasının ardından tesisin Türkiye`de ilk 10`a gireceği belirtiliyor. Dursunbeyli vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına hizmet vermek amacıyla yapılan bu tesiste Türk hamamı, sauna, vitamin bar, aletli ve aletsiz fitness center, kafeterya gibi alanlar bulunacak.
Dursunbey gençliğini daha aktif sosyal hayata hazırlamak, kahvehane ve cafe köşeleri yerine sportif alanlarda kendilerini geliştirmesini sağlamak için bu projeye önem verdiklerini belirten Başkan Yılmaz, `Yüzme sporunu sevdirmek ve öğretmek için hazırladığımız bu proje Dursunbey halkından özellikle de bayanlarımızdan çok rağbet göreceğe benziyor` dedi.
Kapalı halı saha ve sportif alanlar kazandırılıyor
Başkan Yılmaz ayrıca, "Şu an yapım aşamasında olan 50X30 çim alanı olan kapalı halı saha, tenis kortu, basketbol sahası, aletli spor parkın da içinde yer alacağı 10 dönümün üzerindeki arazi halkımızın tüm sosyal ve sportif ihtiyaçlarını karşılayacak. Kapalı yüzme havuzuyla, saunası, hamamı ve fitness centeriyle halkımızın hizmetinde olacak olan tesis 12 ay boyunca halkımıza hizmet verecek. Yazın serinlemek için, kış aylarında ise ısıtmalı havuzunda ve saunasında dinlenmek için kullanılabilecek olan tesis bayanlara ve erkeklere ayrı günlerde hizmet verecek" dedi.
Tesisler 2013`te hizmete girecek
Tesisin yapımı ve çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra göz dolduran bir kompleks olacağını belirten Başkan Yılmaz, `Tesise çevre il ve ilçelerden de ziyaretçilerin gelerek bu tesisimizden yararlanmasını bekliyoruz. Böylelikle ilçe turizmimize de katkıda bulunacak tesisimizin gelecek yıl Ağustos ayının sonunda hizmete açılmasını planlıyoruz` dedi.
Daha sonra, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Yılmaz, tesislerin belediye tarafından işletileceğini ısınma işleminin Güneş enerjisi ve kömür ile olacağını sözlerine ekledi. 
Kadınlara ve Erkeklere ayrı günlerde hizmet verecek olan yeni tesis özel bir cam ile gece gündüz dışarıdan görülemeyecek, içeriden ise gece gündüz dışarısı görülebilecek.
Duble yol çalışmalarından düzenleme için Karayolları Bölge Müdürlüğüne gittiklerini belirten Başkan Yılmaz, gelen heyetin yolun 14 km`lik kısmında önemli bir çalışma yaptığını ve yolun ortalama 5 km kısaldığını açıkladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli