Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dursunbey Belediye Başkanına Ödül

Dursunbey Belediye Başkanına Ödül

Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz Anadolu Yerel Yönetimler Dergisinin 6 ay süren anket çalışması sonucu, Toplumsal Gelişim Merkezi ve Sosyal Market Projeleri ile yılın en iyi yerel yöneticisi seçildi.

Dursunbey Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz Anadolu Yerel Yönetimler Dergisinin 6 ay süren anket çalışması sonucu, Toplumsal Gelişim Merkezi ve Sosyal Market Projeleri ile yılın en iyi yerel yöneticisi seçildi.
Yerel yönetimler dergisinin Türkiye genelinde yaptığı Belediyeler arası hizmet ve proje anket sonucuna göre Dursunbey Belediye başkanı M. Ruhi Yılmaz yılın en iyi yerel yöneticisi unvanına hak kazandı. Derginin bu yıl 4. sünü gerçekleştirdiği ödül törenine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin kurucu Liderinin oğlu Serdar Denktaş`ta katıldı. Geçtiğiz yıl Muhsin Yazıcıoğlu`na verilen Onur ödülünün bu yılki sahibi merhum Rauf Denktaş olurken ödülü Denktaş`ın oğlu Serdar Denktaş aldı. Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ödül töreninde Serdar Denktaş`ın yanı sıra Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Ak Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş, eski Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Şükrü Karatepe ve çok sayıda davetli katıldı.
Ödül törenine eşi ile birlikte katılan Dursunbey Belediye başkanı M. Ruhi Yılmaz Kayseri Büyük şehir belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin Misafirler onuruna verdiği yemekte KKTC Dış işleri Bakanı Serdar Denktaş ile bir araya gelme fırsatı buldu. Denktaş ile bir süre sohbet eden başkan Yılmaz Dursunbey`i Serdar Denktaş2a tanıtarak kendisini ilçesinde görmekten memnuniyet duyacağını dile getirdi. Daha sonra BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya gelen başkan Yılmaz, Merhum Muhsin Yazıcıoğlu`nun Dursunbey`e geldiği yıllar ile ilgili anılarını Destici ile paylaştı.
Saat 20.30`da başlayan Ödül töreninde konuşma yapan protokol KKTC`nin Avrupa insan hakları konseyinde söz sahibi olması zamanının geldiğine vurgu yaparken BBP genel başkanı Mustafa Destici bazı belediyeler üzerinden PKK`ya finansman sağlandığı iddiasında bulundu. Konuşmaların ardından ödül törenine geçilirken Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz`a ödülünü Şükrü Karatepe verdi. 
Görkemli bir havada geçen ödül töreninde bir konuşma yapan Yılmaz "Burada Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi`nin dördüncüsünü gerçekleştirdiği belediye başkanları arasındaki hizmet yarışmasında 3 bin kişi üzerinde anket yapmışlar ve biz de bu hizmetlerden dolayı bin 800 civarında oy aldık." şeklinde konuştu.
HER BAŞARILI ERKEĞİN ARKASINDA BİR KADIN VARDIR.
Belediye başkanlarının hedeflerinin olması gerektiğini belirten Yılmaz, "Bizim de Dursunbey olarak hedefimiz 17 bin nüfuslu kasabamızın 20 bin nüfuslu ilçelerine göre ilk 10`a girme gibi bir hedef koyduk kendimize. Bunu yeni otogarımızla, kültür merkezlerimizle, yeraltı otoparklarımızla ve sportif faaliyetlerimizle, sosyal market projemizle, kapalı spor salonumuz ve halı sahalarımızla 20 bin nüfustan az bir kasabanın yapabilmesi hedefi yüksek tutmakla mümkün biz de bu hizmetlerle derecelendirmişler. Şunu belirtmek isterimki her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır sözü bir kez daha ispatlanmış oldu. Göreve başladığımdan buyana desteğini esirgemeyen sevgili eşime`de teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerinde bulundu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli