Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Dursunbey ahşap oyuncak ihracatına hazırlanıyor

Dursunbey ahşap oyuncak ihracatına hazırlanıyor

Dursunbey Belediyesinin İlçe'de % 3 olan kadın istihdam oranını arttırmak için Güney Marmara Kalkınma Ajansı'na (GMKA) sunduğu ‘Kadınlar İşler' projesinin resmi açılışı yapıldı.

Dursunbey Belediyesinin İlçe’de % 3 olan kadın istihdam oranını arttırmak için Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunduğu ‘Kadınlar İşler’ projesinin resmi açılışı yapıldı.
Proje Kapsamında eğitim alan kadınlar ahşap oyuncak üretimine geçecek.
Dursunbey Belediyesi Etüt Proje müdürlüğü tarafından GMKA’ya sunulan ve oldukça ilgi gören ‘Kadınlar İşte’ projesinin resmi açılışı yapıldı. Dursunbey İlçe Merkezinde oluşturulan Atölye ve eğitim merkezinde gerçekleştirilen açılış programına Dursunbey Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Ayça, AK Parti Dursunbey İlçe Başkanı Halil Demir, Belediye Meclis Üyeleri, Çeşitli kurum ve kuruluşlardan yetkililer ile GMKA yetkilileri katıldı.
Projenin mimarı Belediye Etüt Proje Müdürü Nusret Ergin tarafından yapılan açılış konuşmasında Ergin, sosyal bir proje olan “Kadınlar İşler” projesinde ki amacın ilçemizdeki kadınlara birlikte hareket edebilme bilinci aşılamak ve iş gücüne katılım oranı arttırmak olduğunu belirtti. Kadınların iş gücündeki eksikliğini sorun olarak gördüklerini ifade eden Ergin, Dursunbey’de % 3 olan, Türkiye’de ise % 23 olan kadınların iş hayatı ortamını arttırmak için böyle bir proje ile GMKA’ya başvurduklarını söyledi.
Kadınların Sosyal ve Ekonomik hayata kazandırılması için ahşap çocuk oyuncakları ile okul öncesi eğitim ürünlerinin üretim ve satışının yapılabilmesinin imkân sağlamayı hedeflediklerini bildiren Ergin, bu ahşap oyuncakları Dünya pazarına sunacakları bilgisini verdi.
Amaçlar doğrultusunda GMKA’ya sundukları projenin tam not aldığını vurgulayan Ergin imzalanan sözleşmelerin ardından gerekli makine ve ekipmanları tamamladıklarını söyledi.
Eğitimlere 41 bayan kursiyer başladı
Proje kapsamında 30 olan Kadın kursiyer sayısını 41’e çıkardıklarını ifade eden Nusret Ergin, Kursiyerlerin Ahşap çocuk oyuncaklarının incelikleri hakkında eğitim almaya başladığını söyledi. Projenin toplam bütçesinin 153.981.000 lira olduğunu belirten Ergin, bu projenin hibe miktarının % 90 olduğunu eş finansmanın ise % 10 ile Dursunbey Belediyesi tarafından karşılandığını söyledi.
Açılışın ardından en ince ağaçta bile lazer kesim yapan CNC makinesinde dekoratif bir saat üretimi yapıldı. CNC ile yapılan kesimi inceleyen protokol bu projenin hem Dursunbey hem de Balıkesir için çok önemli bir kazanım olduğunu belirttiler. Ekipmanları inceleyen protokol mensupları daha sonra kursiyerler ile bir süre ahşap oyuncak üretimi konusunda sohbet etti.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false