Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dursunbey Belediyesi şehit annesine kucak açtı

Dursunbey Belediyesi şehit annesine kucak açtı

Dursunbey´de yatalak hastalar için başlatılan yıkama hizmetine, Balıkesir´in diğer ilçeleri ve Türkiye´nin dört bir yanından talepler geliyor.

Dursunbey´de yatalak hastalar için başlatılan yıkama hizmetine, Balıkesir´in diğer ilçeleri ve Türkiye´nin dört bir yanından talepler geliyor.
Bu taleplerden en önemlisi olan İvrindi´de oturan Şehit Turan Kurt´un annesi için gelen talebi değerlendiren belediye ekipleri, şehit annesine düzenli olarak yıkama hizmeti vermeye başladı.
Dursunbey Belediyesi, Türkiye´de ilk kez hayata geçirdiği duş ve çamaşır merkezinin ardından engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara evlerinde yıkama hizmeti sunmaya başlamıştı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü´nce başlatılan proje kapsamında, kadın ve erkek hastalar için ayrı ekip görevlendiriliyor.
Ücretsiz olarak yapılan bu hizmet Dursunbey´de oldukça ilgi görürken, özellikle yatağa bağımlı yaşayan vatandaşların yakınları bu hizmetten yararlanmak için sıraya girdi. Bu hizmette yaşanan yoğunluğun yanı sıra diğer il ve ilçelerde de bu hizmet ile ilgili talepler gelmeye başladı. Bu taleplerden İvrindi´de yaşayan Şehit Turan Kurt´un annesi Nilüfer Kurt ile ilgili gelen isteği geri çevirmeyen Dursunbey Belediyesi, yatalak olan şehit annesine bu hizmeti vermeye başladı.
Nilüfer Kurt´un kızı Emine Kurt Küçükefe yaptığı açıklamada abisi olan Şehit Turan Kurt´u 2011 yılında Hakkari Çukurca´da hainler tarafından döşenen mayın´ın patlaması sonucu kaybettiklerini söyledi.
Dursunbey Belediyesi´nin bu hizmetini televizyonda gördüklerini ve büyük sıkıntılar çektikleri kişisel temizlik ile ilgili yardım istediklerini söyleyen Küçükefe, bu taleplerinin kısa sürede kabul edildiğini belirtti. Küçükefe, ?Aldığımız hizmetten çok memnunuz. Allah razı olsun, bir mesajla da olsa ekipler çıkıp geliyor. Bu hizmet diğer ilçelerde yok. Bu hizmet diğer belediyelere de örnek olur inşallah. Bu hizmeti veren arkadaşların işi kolay değil. Saç Bakımı, temizliği ve tırnak bakımı hizmeti bizleri çok mutlu etti.? dedi. Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli