Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dursunbey Belediyesi kendi enerjisini güneşten üretecek

Dursunbey Belediyesi kendi enerjisini güneşten üretecek

Dursunbey Belediyesi ilçenin enerji ihtiyacını karşılamak için önemli bir projeye daha imza attı.

Dursunbey Belediyesi ilçenin enerji ihtiyacını karşılamak için önemli bir projeye daha imza attı.
Çiftçi Mahallesi Bingeşik mevkisinde uzun süredir devam eden ölçüm işlemlerinin tamamlanmasının ardından Dursunbey Belediye Başkanı ramazan Bahçavan, santrali yapacak firmaların iş ortaklığı yetkilisi Nihat Başkurt ile anlaşma imzaladı.
Güneş enerjisi ile kendi elektriklerini üreteceklerini ifade eden Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bu projenin çalışmalarının da yaklaşık 1,5 yıldan bu yana sürdüğünü ifade etti.
Türkiye´nin enerji ihtiyacı olduğunun altını çizen Bahçavan, şunları kaydetti: ?4 milyon 60 bin liralık bir bedelle 120 gün içerisinde ilçemize, yenilenebilir enerji olan güneş enerji santrali kurulmuş olacak ve üretim başlayacak. UEDAŞ ile ilk anlaşmamızı yaptık. 10 yıllık alım garantili olarak bağlantı anlaşmamız yapıldı. Tabii sadece İller Bankası´ndan gelen kaynaklarla değil, kendi kaynaklarını yaratmak konusunda da Dursunbey Belediyesi, Balıkesir´de örnek belediyelerden bir tanesidir. İşte ilçemizde daha önce kurmuş olduğumuz konkasör tesisi, beton santrali, işlettiğimiz sosyal tesisler ve en son olarak da güneş enerjisi santrali ile kendi kaynaklarını yaratmaya devam edecektir. Güneş enerji santralimizle 120 gün sonunda kendi enerjimizi de üretmeye başlayacağız." dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli