Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dursun Mirza: Şimdi birliktelik zamanı

Dursun Mirza: Şimdi  birliktelik zamanı

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat ve Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza Aksakal da büyük bir coşku ile karşılandı.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat ve Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza Aksakal  da büyük bir coşku ile karşılandı.
Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza, CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ile beraber Aksakal`ı ziyaret etti. Kalabalık bir topluğu hitap eden CHP Bandırma Belediye Başkan Adayı Dursun Mirza; "Ben buradan şunun sözünü veriyorum. AKP hükumeti tarafından sizlerin elinden alınan mera ve tarlaları yine sizler kullanacağız. Bu iktidar bugün Aksakal Belediyemizi, kendi kendine yeten Aksakal belediyesini aldı; Bandırma`nın bir mahallesi haline getirdi. Bu nasıl düzenleme. Belediyecilik, yerinden hizmet anlayışı değil midir?" dedi.
Açıklamasının devamında belediyede yaptıkları hizmetlerden söz eden Dursun Mirza; "Biz Bandırma belediyesine geldiğimiz ilk günden itibaren birilerinin kuyruğuna bastık ki bize sürekli müfettişler gönderdiler. Mevcut hükümet sanki "bunlar iş yapmasın, üretmesin, vatandaşının yüzüne bir daha bakamasın" diye yollamadığı müfettiş kalmadı. Ne oldu? Bunlar, Bandırma Belediyesinin vatandaşına hizmet üretememesi için elinden geleni ardına koymadı ama biz bunlara yenilmedik. Bizden önceki AKP belediyesinin bize bıraktığı borçları ödediğimiz gibi, yatırım yapabilen bir belediye haline geldik. Çünkü onlar yedi, biz yemedik. Bandırma`nın tüm mahallelerine girdik. Hepsine eşit hizmet anlayışı içerisinde alt ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Kısacası Bandırma Belediyesi olarak 5 yılda temel belediyecilik hizmetlerini büyük ölçüde tamamladık, bundan dolayı büyük projelerin "şimdi tam zamanı" diyoruz.
Dursun Mirza`nın konuşmasından sonra Aksakal halkına seslenen CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat; "30 Mart yerel seçimleri sadece Bandırma`nın ya da Balıkesir`in başkanını seçeceğiniz bir seçim değil. 30 Mart seçimleri bu ülkenin karanlıktan çıkıp, aydınlığa kavuşacak seçimlerin karar günü. 30 Mart yerel seçimleri Her gün biraz daha uçuruma giden bir ülkenin, her gün biraz daha baskı altına alınan gençliğin, her gün biraz daha ötekileştirilen toplulukların aydınlık bir yarına kavuşacakları gündür. Bundan dolayı 30 Mart`ta sandığa giderken sadece yerel yönetim için uy kullanmayacağınızı, çocuklarınızın geleceği için oy kullanacağınızı unutmayın. Ben uzun yıllar Demokrat Parti kimliğimle tanındım. Bundan da gurur duydum. İçinizde birçok partiye oy veren arkadaşım olduğu gibi AKP`ye de oy veren arkadaşlarımız var. Ben onlara da kızmadım. Onlar hırsıza, yolsuza yol yapana biz daha bir daha oy vermez. Çünkü sizlerin boğazından haram lokma geçmez, geçende de hesap sormasını bilirsiniz" dedi.
"BİRLİKTELİK ZAMANI"
17 Aralıkta başlayan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna hakkında da konuşan CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat; "Çalana destek olmayın, gelin bu destekten vazgeçerek Türkiye`yi soyulmaktan kurtaralım. Biz kimseyi kandırmıyoruz, kimseye yalan söylemiyoruz. Ben, yıllardır sizin aranızda olan, sizin gibi çiftçi olan, ahır kokusunu iyi bilen bir insanım. Biz size çare alamazsak kimse olamaz. Size ayçiçeği ithal eden, sizin ayçiçeklerinizi almayan `yağ fabrikatörü` mü sahip çıkacak. Ben bugün CHP`ye demokrat kimliğimle geldim. Bunu söylemekten de hiç kaçınmadım. Çünkü şimdi partizanlık, kavga, gürültü, ayrışma zamanı değil. Dursun Mirza`nın dediği gibi. "Şimdi Tam Zamanı". Şimdi Birlikteliğin Tam Zamanı" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli