Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Duraktan eleştirilere yanıt gecikmedi

Duraktan eleştirilere yanıt gecikmedi

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifinin asılsız iddialarla yıpratılmak istendiğini söyledi.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durak, yaklaşan yerel seçimler öncesinde, Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin asılsız iddialarla yıpratılmak istendiğini söyledi.
Hüseyin Durak, göreve geldikleri 15 Kasım 2011 tarihinden bugüne kadar, görev süresi içinde bozulmuş 1 kg. zeytin bulunmadığını açıkladı.
Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`nin yağhane binasının yapımı hakkında da bilgi veren Hüseyin Durak, "Kooperatife ait zeytinyağı fabrikasının yapım ihalesine katılmak için 8 firma dosya almış, bunlardan Bursa`dan üç firma, Erdek` ten bir firma ihaleye katılmıştır. İhale, en düşük teklifi veren Zafer İnşaat firmasına verilmiştir. Benim Hüseyin Durak olarak Zafer İnşaat firması ile bir günlük bile ortaklığım bulunmamaktadır. Bir şirketin ortağı olup olmadığım Erdek Ticaret Odasının kayıtlarının incelenmesi gibi basit bir işlev ile öğrenilebilir.    Ancak amaç karalama olunca bu zahmete katlanmadan böyle bir ifade kullanmak çamur at izi kalsın mantığından başka bir şey değildir" diye konuştu.
Durak: "Hakkımızda açılmış bir dava yoktur"
Şikayet üzerine yağhane inşaatının yapımına ilişkin savcılığa sadece ifade verdiklerini dile getiren Durak, savcılık tarafından kendileri hakkında açılmış bir davalarının bulunmadığını ifade etti.
Kooperatif yönetimine verilmiş ve cevapsız kalmış bir tek dilekçenin dahi bulunmadığını dile getiren Durak, "Yönetimimiz her konuda şeffaf, hesap verebilir ve ortaklarımızın menfaatlerini ön planda tutan yönetim anlayışından hiçbir zaman ödün vermemiştir. Dönüp dolaşıp yönetimimizin yüz akı olan kazandırdığımız tesisimize çamur atmak, beş bin ortağımızın menfaatinden çok üç beş kişinin menfaatini ön plana çıkaran bu düşüncenin ürünüdür. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa ile aramızın iyi olmadığı ve sürekli kavga ettiğimiz ifadesi külliyen yanlış bir ifadedir. Birlik yöneticilerimiz ile hiçbir problemimiz yoktur. Üst yönetim ile kavgalı olduğumuz ifadesi tamamen yanlıştır. Birlik  yönetimimiz ile uyum içinde ortaklarımızın menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımız yürütülmektedir" dedi.
Genel kurullara katılmadan dedikodu ile yalan yanlış fikir üretmenin kimseye fayda getirmeyeceği hatırlatması yapan Durak, bu tür davranış ve söylemlerin herkesin üzerine titremesi gereken Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi`ne zarar vereceğini sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı