Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Durak ve ekibi endişelerini Havutçaya anlattı

Durak ve ekibi endişelerini Havutçaya anlattı

Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı CHPli Yalçın Cömert ile Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak (Bağımsız), Ankarada TBMMde CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutçayı ayrı ayrı ziyaret ettiler.

Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı CHP`li Yalçın Cömert ile Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak (Bağımsız), Ankara`da TBMM`de CHP Balıkesir Milletvekili Av. Namık Havutça`yı ayrı ayrı ziyaret ettiler.
CHP Balıkesir Milletvekili ve CHP Yerel Yönetimler Üst Komisyon Üyesi  Av. Namık Havutça, Ocaklar Belediye Başkanı Hüseyin Durak ile Ocaklar Belediye Meclis Üyeleri Cemal Vural ve Aydın Bilgiç`i TBMM`deki çalışma ofisinde bir araya geldi.
Havutça ve Durak AKP Hükümetinin hazırlıklarını yaptığı Balıkesir`in büyükşehir belediyesi yapılması konusunda görüş alışverişinde bulundu. Yapılan görüşmede, Milletvekili Havutça, Balıkesir`in büyükşehir belediyesi olmasının Balıkesir`in dokusuna uygun olamayabileceğini aktardı.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça, daha sonra Bandırma Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Cömert başkanlığındaki heyeti kabul etti. Güney Marmara`nın enerji yatırımlarında son zamanlarda atak yaptığına dikkat çeken Havutça, Bandırma ve çevresinin Kocaeli`ne benzeyebileceğini dile getirdi.
Bölgede yapılacak yatırımlara sıcak baktıklarını, ancak bölgenin çevresel dokusuna, turizm kaynaklarına zarar vermeyecek yatırımlar yapılması gerektiğini vurgulayan Havutça, Gönen Çayı ve Marmara Denizi kirliliği hakkında TBMM`de yaptığı çalışmaları konuklarıyla paylaştı.
Balıkesir büyükşehir yapıldığında yaşanabilecek gelişmelerin ele alındığı toplantıda Havutça, devamında şu görüşlere yer verdi:
"Balıkesir`in büyükşehir yapılması için hazırlanan çalışmalar var. Bunların AKP hükümetinin kafasındaki senaryo gibi planlandığı gibi çıkarsa bu Balıkesir`in dokusuna uymaz. AKP`nin bu düşüncesi Balıkesir`e uygun değil. Altınoluk yazları 100 bin nüfusa hizmet eden bir yer, bununla birlikte Akçay`da öyle. Ocaklar yazlık nüfusu 20 binlere çıkan bir belde. Temel hizmet kriterlerine uymayan yani kamu hizmetinin en etkin, en kısa, en çabuk ve seri şekilde verilmesinin yöntemi yerel yönetimlerin dinamiklerin geliştirilmesidir. Ocaklar Belediyesi`nin o bölgedeki bir olaya müdahalesi en fazla 10 dakikadadır. Büyükşehir Belediyesi hantal yapıyla müdahale etmeye kalkması son derece zaman alacaktır. Balıkesir için düşünülen büyükşehir modelinde belediyelerle ilgili hataya düşülmemesi gerekiyor. Diğer yandan, yapılan çalışma Avrupa yerel yönetimler özerklik şartına uygun düşmeli"

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli