Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dünyada yarım milyona yakın Diyabetli hasta var

Dünyada yarım milyona yakın Diyabetli hasta var

BanDünyada her 10 saniyede 2 kişide diyabet hastalığının geliştiğine dikkat çeken Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Dr. Yaşar Yücel, hastalığın tedavisinde, dengeli ve bilinçli beslenme büyük önem taşıdığını belirtti


Günümüzün en yaygın kronik hastalıklar arasında yer alan halk arasında bilinen adıyla şeker hastalığı, değişen yaşam alışkanlıklarıyla birlikte, her geçen gün artıyor. Verilere göre, Dünyada 415 milyon diyabet hastasının bulunduğu, bu sayının 2040 yılında ise 642 milyon olacağı ön görülüyor. Diyabet tedavisinde ise; ölçülü, dengeli ve bilinçli beslenme düzeni oluşturulması ve kan şekerini kontrol altına almak büyük önem taşıyor.
Etkin tedavinin yapılamaması ve kan şeker kontrolünün sağlanamamasının kısa ve uzun dönemde sağlık sorunları oluşturacağını belirten Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi İç Hastalıkları uzmanı Dr. Yaşar Yücel, diyabetin damar ve sinir hasarları yüzünden organ hastalıklarına neden olacağına dikkat çekti.
Yücel, ?Komplikasyonlar Türkiye´de diyabet harcamalarının artmasının en önemli nedenleri arasında yer almaktadır. Hastanın kan şeker değerlerinin sağlıklı bireylerle aynı değerlere düşürülmesi ve tedavi hedeflerine ulaşılması komplikasyonların ve ölümlerin azaltılmasında büyük önem taşır. Türkiye´de diyabetiklerin % 55 ?ine teşhis konulabilmektedir. Bununla beraber, teşhis edilen diyabetik hastaların tamamı diyabet tedavisi almamakta; tedavi alanlarında ancak yarıya yakın bölümü tedavi hedeflerine ulaşabilmektedir? dedi. Yücel hastalığın uzun süreli bir tedaviyi gerektirdiğini söyledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli