Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Dünya süt üretimi 730 milyon ton

Dünya süt üretimi 730 milyon ton

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, süt üreticilerinin sorunlarını gündeme taşıdı.

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, süt üreticilerinin sorunlarını gündeme taşıdı.
Süt üreticilerinin sıkıntıları ile ilgili Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanına yazılı olarak cevaplaması üzerine yazılı soru önergesi veren Bulut, çiğ sütte kontrol ve denetiminin Bakanlık tarafından nasıl yapıldığını ve kayıt dışı süt üretiminin önüne geçilmesi konusunda Bakanlığın çalışmalarını sordu.
Milletvekili Bulut, dünya süt üretiminin 730 milyon ton olduğuna dikkat çekti.  Dünya üretiminin üçte birlik kısmının  Avrupa`da üretilmekte olduğunu ifade eden Bulut, Asya`daki üretimin Avrupa`dan daha yüksek olduğuna dikkat çekti.
Son 10 yıldır dünya süt uretiminin artığını vurgulayan Bulut, 5 yıllık artışın 66 milyon ton olduğunu ifade etti. Üretimin ve  tüketimin en çok artan ülkenin ise Çin olduğuna değinen Bulut, gelişmekte olan ülkelerde de süt üretiminin arttığını ve birlikte,  tüketiminde arttığın ifade etti.
Konu ile ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanına yazılı soru önergesi veren Bulut`un Bakan`a yönelttiği sorular şu şekilde;
1. Ülkemizde üretilen sütün sadece yüzde 50?si kayıt altında olduğu ifade edilmektedir. Bu doğru mudur? Süt üretiminde kayıt dışılığın önüne geçilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapmaktasınız?
 2. Çiğ sütte kalıte kontrolleri ve denetimi nasıl yapılmaktadır?
3. Süt üreticilerinin sorunlarının giderilmesi konusunda ne tür çalışmalar yapmaktasınız?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı