Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Duayenimiz Ekrem Balıbek adına 3. yarışma

Duayenimiz Ekrem Balıbek adına 3. yarışma

Balıkesirde 46 yıldan bu yana günlük olarak yayınlanmakta olan Yeni Haber Gazetesi, ülkemizin yetiştirdiği yerel gazetecilerin önde gelen isimlerinden, Yeni Haberin kurucusu ve başyazarı merhum Ekrem Balıbekin anısına, Yerel Gazetecilik Köşe Yazı

Balıkesir`de 46 yıldan bu yana günlük olarak yayınlanmakta olan Yeni Haber Gazetesi, ülkemizin yetiştirdiği yerel gazetecilerin önde gelen isimlerinden, Yeni Haber`in kurucusu ve başyazarı merhum Ekrem Balıbek`in anısına, "Yerel Gazetecilik Köşe Yazısı Ödülü"nün üçüncüsünü düzenledi. 
Birinciye 3 bin liralık ödülün verileceği yarışmanın şartnamesi şöyle açıklandı:
Ödülün Amacı: Günümüzde büyük özverilerle yayın hayatlarını sürdürmekte olan yerel gazetelerde çoğunlukla telif bedeli almadan, sosyal sorumluluk bilinci içinde yazılar yazan köşe yazarlarının teşvik edilmesi, bu amaç doğrultusunda önemli bir isim olan ve 4 Şubat 2011 günü aramızdan ayrılan gazetemizin kurucusu Ekrem Balıbek`in "Gazetecilik anlayışı"nın gelecek kuşaklara ışık tutmasının sağlanmaya çalışılmasıdır.
Yarışma Şartnamesi:
1. Ödül için ülkemizdeki yerel gazetelerin birinde köşe yazısı (fıkra) yazan kişiler katılabileceklerdir.
2. Ödül başvurusunda bulunulacak yazılar, 2013 yılı içinde yayımlanmış olmalıdır. Yazı sahipleri sürekli yazdıklarını belgeleyecek, 2013 yılı içinde yayınlanmış diğer yazılarına ait en az 10 gazete kupürünü ayrı bir dosya olarak sunacaklardır.
3. Yazılar bilgisayarla yazılacak, asıllarının yayınlandığı gazete nüshası veya fotokopileriyle gönderilecektir.
4. Köşe yazarı, ödül için en fazla 3 yazısını aday olarak gösterebilecektir. Ödüle aday olacak yazılar altı kopya olarak hazırlanacaktır.
5. Yazarlar öz geçmişlerini, iletişim bilgilerini ve bir vesikalık fotoğraflarını içeren yazılarını A4 boyutunda 6 kopya olarak dosyalarına ekleyeceklerdir.
6. Ödül başvurusu için son katılım tarihi 01 Aralık 2013`dür. 
Ödül ile ilgili sorular, 16 Kasım 2013 tarihine kadar esenbalibek@hotmail.com adresinden sorulabilir. Bu tarihe kadar toplanacak soruların cevapları tüm katılanların mail adreslerine gönderilecek, belirtilen tarihten sonra sorulan sorular cevaplandırılmayacaktır.
7. Ödül töreni 2014 yılı Ocak ayında yapılacaktır.
8. Jüri, ödülü bir kişiye verebileceği gibi birkaç yazar arasında da paylaştırabilir veya "övgüye değer" dosyalar belirleyebilir.
9. Ödül başvurusu için gönderilen dosyalar iade edilmeyecektir.
10. Yeni Haber gazetesi, ödül alan dosyanın veya dosyaların yayın haklarını kitap ve benzeri ortamlarda yazarının adını belirterek kullanabilecektir.
11. Ödül 3.000.- TL`dir. Ödüle değer bulunan dosyanın yazarına bir de plaket takdim edilecektir.
12. Dosyalar, Yeni Haber Gazetesi, Altı Eylül Mah. Çiğdem Sok. No.7 Kat.1 Balıkesir adresine  kargo ile gönderilecektir. e-mail yoluyla katılım kabul edilmeyecektir.
13. Ödül için Yeni Haber Gazetesi`nin yazarları, Balıbek soyadı taşıyan kişiler, Ekrem Balıbek`in birinci derece yakınları ve daha önce bu ödülü almış olan yazarlar başvuru yapamazlar.
14. Ödül seçici kurulu: Erden Balıbek (Gazeteci-Yazar), Önder Balıkçı (Gazeteci-Yazar), Doç.Dr. Salim Çonoğlu (İncelemeci-Araştırmacı), Prof.Dr. Mustafa Durak (Dilbilimci-Eleştirmen), İbrahim Oluklu (Eleştirmen-Şair), Tahsin Şahin`den (Basın İlan Kurumu Şube Müdürü) oluşmaktadır.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli