Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

DSPli İrice, ülkenin gidişatından umutsuz

DSPli İrice, ülkenin gidişatından umutsuz

Demokratik Sol Parti (DSP) Başkan Yardımcısı Önder İrice, Başbakan ve hükümetin istifa etmesini istedi.

Bandırma`da bulunan Demokratik Sol Parti (DSP) Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı ve Parti Meclisi Üyesi Önder İrice, gündemi değerlendirdi.
Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz, Bandırmalı değerli futbol adamı Muhittin Kapçak`ın damadı olmaktan gurur duyduğunu belirten, 1963 yılında Denizli`de doğan İrice, Masum Türker`in başkanlığındaki DSP`nin yeniden toparlanma süreci içinde bulunduğuna dikkati çekerken, "1980 darbesinin ardından gerçek yapısı ve kimliğini korumayı başaran tek parti, DSP`dir" dedi. 
DSP`nin, Türk siyaseti için bir ekol, okul olduğunun altını çizen İrice, ülkemizin şu anda tam bir kaos içinde bulunduğuna dikkati çekerken, son yaşanan yolsuzluk olayları nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın başkanlığındaki hükümeti istifaya çağırdı. Hükümetin, göreve "3 Y" olarak nitelendirdiği yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele sloganıyla gelmesine karşı bunları gerçekleştiremediğini, hatta yolsuzluklara karıştığını  öne süren Önder İrice, şunları söyledi:
"Türkiye, kötü bir evreden geçiyor. Türk insanı, hukuka karşı güvenç ve inancını yitirdi. Ülkemizin gidişatı endişe vericidir. Seçim ve partiler yasaları mutlaka değiştirmelidir. Bu siyasi partiler yasası nedeniyle partilerin genel başkanları adeta padişah gibi. Koltukları, adeta miras gibi babalarından, oğullarına kalıyor. Seçim barajı mutlaka düşürülmelidir. Bu baraj, % 3`ü geçmemelidir. Bu ortamda tabanın sesi, tavana yansımıyor."
Türkiye`de yaygın medyanın çok büyük bir bölümünün, hükümet yandaşı olarak görev yaptığını vurgulayan İrice, önümüzdeki yerel seçimlerden DSP`nin başarıyla çıkacağını, bu seçimlerde Bandırma Belediye Başkanlığı için de aday göstereceklerini belirtirken, "DSP, başta eski, rahmetli belediye başkanı Ahmet Piriştina olmak üzere İzmir, Yılmaz Büyükerşen ise Eskişehir`de,  belediyelerin nasıl yönetilmesi gerektiğini ortaya koymuşlardır" diye konuştu. 
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli