Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

DSİ, Sındırgı-Kalemderesi Islah çalışmalarını yakından izliyor

DSİ, Sındırgı-Kalemderesi Islah çalışmalarını yakından izliyor

DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Kalemderesi Islah çalışmalarını yerinde izledi.

DSİ 25. Bölge Müdürü Erol Şenöz, Kalemderesi Islah çalışmalarını yerinde izledi.
Sındırgı ilçesinde DSİ tarafından yapımı devam eden Kalemderesi Islah Çalışmalarını DSİ 25.Bölge Müdürü Erol Şenöz ve Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, beraberindeki heyet ile birlikte yerinde inceledi.
İlçenin vizyon projeleri arasında yer alan ve iki mahalleyi birleştiren Kalemderesi ?nde ıslah çalışmalarının yarısı tamamlandı.
Tamamlanan kısmı inceleyen ve yapılacak bölüm hakkında bilgi alan Şenöz ?Bugün Sındırgı ilçemize geldik. İlçemizde DSİ ?nin bir yatırımı var. Kalemdere ıslahı, taşkın koruma inşaatını yapıyoruz. Yaklaşık 1050 metre uzunluğunda. Belediye Başkanımız, kontrol teşkilatımız ve müteahhidimiz ile birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceledik. Şu ana kadar ki tamamlanan kısım gerçekten güzel oldu. İki mahalleyi birleştirici olması ve Sındırgı Belediyesi tarafından yapılacak çevre düzenlemeleri ile birlikte güzel bir yapı olacak. İşte o zaman dere gerçek hüviyetini kazanacak. Çalışmaların bu yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. İlçeye hayırlı olmasını diliyorum.? dedi.
Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise ?Vizyon projelerimizden olan bu ıslah ve rekreasyon projesi ile sel taşkınlarının önüne geçilebileceği gibi, çevre evlerde oturanlar pislikten kurtulacak. Peyzaj çalışmaları ile de yepyeni bir görünüm kazandırarak sosyal bir alan olmasını sağlayacağız.? dedi.
Heyet daha sonra ilçe merkezinde bulunan sulama kanalını gezerek kenar korkuluklarının projelendirilmesi hususunda incelemelerde bulundu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu