Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

DSİ, Dursunbey´e kapalı devre sulama sistemi kazandıracak

DSİ, Dursunbey´e kapalı devre sulama sistemi kazandıracak

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Dursunbey Saz Bölgesinde kapalı devre sulama sistemi çalışmaları başlatıldı.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Dursunbey Saz Bölgesinde kapalı devre sulama sistemi çalışmaları başlatıldı.
Geçtiğimiz hafta saz bölgesinde Devlet Su İşleri tarafından başlatılan Kapalı Devre Sulama sistemi projesi yüklenici firmanın mevcut derede yapacağı ıslah çalışması ile başladı.
Çalışmaları yerinde inceleyen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan bu proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Projenin uzun zamandan bu yana planlandığını belirten Başkan Bahçavan, bu projenin Saz Bölgesinden başlayıp Çalca ve Aşağı Sanayi bölgelerini kapsadığını belirtti.
Bahçe ve tarla sulamalarının kapalı devre sulama sistemi ile bundan sonraki süreçte sulanacağını belirten Başkan Bahçavan, Sazda geçici olarak açılan kanalında kapatılarak suyun mevcut derede yapılacak ıslah çalışmasının ardından yine eski yerinden akmaya devam edeceğini belirtti.
Projenin damla sulama ve yağmurlama sulama sistemine uygun basınçlı bir sistem olacağı bilgisi veren Başkan Bahçavan, ?Dursunbey´de yaklaşık bahçe araları da dâhil olmak üzere 13 bin metre boru döşemesi yapılacak. İhaleyi üstlenen şirket çalışmalara başlamış olup, bu işin normal şartlarda 2017´de bitirilmesi planlanıyor. Ancak, firma ile yaptığımız görüşmelerde bu yıl içerisinde bu projeyi bitirebileceğini belirtti.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli