Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Dr. Ekiz, aşırı sıcaklara karşı vatandaşları uyardı

Dr. Ekiz, aşırı sıcaklara karşı vatandaşları uyardı

Erdek Sağlık Grup Başkanı Doktor Mahmut Ekiz, aşırı sıcaklardan çocuklar ve yaşlılar, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyaç duyanlar, gebeler, aşırı kilolular, açık alanda yaşayanlar, kronik hastalar ve sürekli ilaç kullananların...

Erdek Sağlık Grup Başkanı Doktor Mahmut Ekiz, aşırı sıcaklardan çocuklar ve yaşlılar, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyaç duyanlar, gebeler, aşırı kilolular, açık alanda yaşayanlar, kronik hastalar ve sürekli ilaç kullananların etkilenebileceği uyarısını yaparak vatandaşlardan gerekli tedbirleri almalarını istedi.
Bir süredir devam eden aşırı sıcaklar, önümüzdeki günlerde de artış göstererek devam edecek. Bugün ve yarından sonraki günlerde, Erdek`de sıcaklarda beklenen aşırı artış nedeniyle vatandaşları uyaran Dr. Ekiz, tüm halkı tedbirli olmaya çağırdı. 
Dr. Ekiz, aşırı sıcaklardan çocuklar ve yaşlılar, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyaç duyanlar, gebeler, aşırı kilolular, açık alanda yaşayanlar, kronik hastalar ve sürekli ilaç kullananların etkilenebileceği uyarısı yaparak, vatandaşlardan gerekli tedbirleri almalarını istedi. 
Sağlık Bakanlığı tarafından, aşırı sıcaklardan etkilenecek kişilere yönelik önlemler içeren bir genelge yayımladığına dikkat çeken, son zamanlarda hava sıcaklıkları ve nemdeki artışın, önlem alınmadığı takdirde insan sağlığını olumsuz etkileyebileceğine işaret eden Dr. Ekiz, özellikle dört yaşından küçükler, yalnız yaşayanlar, özürlüler, bakıma ihtiyacı olanlar, gebeler, 65 yaş ve üzerindekiler, aşırı kilolular, açık havada çalışanlar, şeker, kalp-damar, karaciğer, böbrek gibi kronik hastalığı olanlar, sürekli tansiyon düşürücü, idrar söktürücü, depresyon ve uyku ilacı kullananlarla alkol ve madde bağımlılarının bu durumdan daha fazla etkilenebileceğine dikkati çekti. 
Dr. Mahmut Ekiz, ``Günün en sıcak saatleri olan 10.00-16.00 arasında, vatandaşlar güneşle direkt temas etmemelilerdir. Dışarı çıkılmamalı, denize girilmemeli ve güneşlenilmemelidir. Bu saatler dışında da koruyucu güneş kremi, şapka, gözlük kullanılmadır. Dışarıda çalışması gerekenler korunmasız kalmamalı, aşırı hareketlerden kaçınmalı, sulu gıdalar alınmalıdır. Yoğun fiziksel aktivite ve spor için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli, ağır aktivitelerden kaçınılmalı, bol sıvı alınmalıdır. Susuzluk hissi olmasa da her gün en az 2-2.5 litre sıvı alınmalıdır`` dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı