Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Dr. Ümit Aktaş;? Zeytinin meyvesi de yaprağı da insanoğlu için şifadır?

Dr. Ümit Aktaş;? Zeytinin meyvesi de yaprağı da insanoğlu için şifadır?

Türkiye´nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir´in Gömeç ilçesinde 4. Geleneksel Gömeç Hasat Şenliği, Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş´ın katılımıyla gerçekleşti. Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte Dr. Ümit Aktaş, her şeyi ile şifa olan ze

ömeç Belediyesi ile bölgede faaliyetlerini sürdüren Özem Zeytinyağları işbirliği ile düzenlenen 4. Geleneksel Gömeç Zeytin Hasadı bu yıl renkli görüntülere sahne oldu. Her yıl farklı etkinliklere ev sahipliği yapan ve giderek artan bir katılımla Balıkesir´in toplumsal ve ekonomik yaşamında vazgeçilmez bir rol oynayan hasat şenliğinde, hasadın bereketi paylaşıldı. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş´ın katılımıyla gerçekleşen şenlikte zeytinyağının mucizeleri konuşuldu.
İLAÇSIZ YAŞAMAK ZEYTİNYAĞI İLE MÜMKÜNDER
Zeytin hasadına katılan Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, zeytin ağacının her şeyiyle şifa olduğunu anlattı. Türkiye´nin zeytin cenneti olduğuna dikkati çeken Dr. Aktaş, ?Zeytin ağacı her şeyiyle şifadır. Zeytinin meyvesi de yaprağı da insanoğlu için şifadır. Zeytin ağacı ölmez ağaç olarak adlandırılır, çünkü yüzlerce sene yaşar ve bu yüzlerce sene boyunca bize meyve vermeye, yağ vermeye devam eder. Dünya üzerinde başka böyle bir canlı yok. Zeytin ağacının yaprakları bile en önemli en kıymetli antimikrobiyal maddeleri içerir, kan şekerimizi ve zararlı yağları düşürür. Çok ciddi etken maddelere sahiptir. Siz zeytin ağacının meyvesi olan zeytini sıkarsanız başka işlem yapmadan zeytinyağını elde edersiniz. Zeytin yağ sağlığımız için çok önemlidir. Dünyanın en kıymetli en sağlıklı yağıdır. Biz bir zeytin cennetiyiz eğer sağlıklı olmak istiyorsanız hayatınızda bol bol zeytinyağı bulundurun. İlaçsız yaşamak zeytinyağıyla mümkündür. Eğer sağlıklı olmak istiyorsanız her sabah uyandığınızda bir fincana 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı koyun için sizden sağlıklısı olmayacaktır? dedi.
Gömeçliler´in yoğun katılımı ile gerçekleşen 4. Geleneksel Gömeç Zeytin Hasadı´na Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Gömeç Kaymakamı Önder Coşğun katıldı.
Zeytin hasadından sonra konukların Özem Zeytinyağları Fabrikası´nda sıkılan ilk zeytinyağını tattığı etkinlikte Özem Zeytinyağları işletmecisi Mehmet Manisalı? Gömeç ilçesinde, bu yıl Dr.Ümit Aktaş hocamızı ağırladık. Onlarla birlikte önce hasat yaptık. Hasattan sonra kırma zeytin nasıl yapılıyor onları gösterdik. Sonra üretmiş bulunduğumuz zeytinyağlarımızın tadımını yaptık. Bu yıl yine yurt dışında Türkiye´yi temsil etmeyi ve iyi sonuç almayı bekliyoruz. Yine Türk zeytinyağında iddialıyız" dedi.?
Haber : Erdem Özcan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu