Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Dr. Kadir Dadan´ın tepkisi

Dr. Kadir Dadan´ın tepkisi

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dadan: "Marmara Ana Metal ve Makine Organize Sanayi Bölgesi´nin yeri yanlış"

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, kurulması için karar alınan "Marmara Ana Metal ve Makine Organize Sanayi Bölgesi"ne karşı çıktı.
Bandırma sınırları içinde, Erdek´in karşı sahilinde, Bezirci ve Beyköy mahalleleri civarında kurulması planlanan 220 hektarlık alana tepki gösteren Dadan, şu değerlendirmede bulundu:
"Balıkesir´in 1/100.000´lik planında sanayi bölgesi yeri var. Buna rağmen bu sanayiciler için, kendilerine ait olmayan, üstelik tarım arazisi konumunda bulunan topraklara yeni bir organize sanayi bölgesi yapılacak. Üstelik, bu bölgedeki yerler, devletin parasıyla kamulaştırılacak. Yatırımcılar, bölgenin altyapısını da devlete yaptıracak. Oysa Sabancı Holding´in elektrik santrallerinin bulunduğu sanayi bölgesinde bu yeni tesisler yapılsa bir diyeceğimiz yoktu. Ancak bunun dışında, farklı bir bölgede, ekstra bir arazide yeni bir organize sanayi bölgesi oluşturulmasını kesinlikle doğru bulmuyorum. O zaman adama, ´1/100.000´lik planı neden yaptınız?´ diye sormak gerekir."
MİRZA´YA ELEŞTİRİ
Bölgeye yeni kurulacak olan "Marmara Ana Metal ve Makine Organize Sanayi Bölgesi" konusunda Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza´nın da tutumunu eleştiren Dadan, şunları söyledi:
"Sayın Mirza, daha önce bu bölgedeki sanayi kullanım dengesine itiraz ediyordu. Şimdi ne oldu da bu yeni organize sanayi bölgesini kabul ederek tükürdüğünü yaladı? Bandırma Belediyesi´ne verilen küçücük bir % 6´lık ortaklık mı kendisini ikna etti? Mirza´nın bu işe ´evet´ demesi, mensubu bulunduğu CHP´nin politikalarına da aykırıdır."
İNSANLARI YAŞATMAK YERİNE ÖLDÜRMEK İSTİYORLAR
Bandırma´da kanser olaylarında büyük artış görüldüğüne dikkati çeken Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Başkanı Dr. Kadir Dadan, şöyle konuştu:
"Bandırma, kanserden kırılıyor. İnsan sağlığını düşünen yok. Anlaşılıyor ki, Bandırma ve Erdek bölgelerini ´Dilovası´ndaki felakete sürüklemeye kararlılar. İnsanların huzur içinde yaşaması için değil, bir an önce ölmeleri için çalışıyorlar."
ERDEK´E HUZUREVİNE İZİN YOK, SANAYİYE VAR
Erdek´te, hayırsever işadamı Burhanettin Soydan´ın kendi arazisine, kendi parasıyla yaptırmak istediği huzurevine, Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü´nce, söz konusu yerin tarım arazisi içinde bulunduğu öne sürülerek hâlen izin verilmediğine dikkati çeken Dadan, şunları söyledi:
"Bir yandan, tarım arazisi içinde yapılacak yeni organize sanayi bölgesine izin vereceksiniz, diğer yandan Erdek´te yapılması planlanan huzurevine, tarım arazisi içinde diyerek engel olacaksınız. Böyle çifte standart olur mu? Erdeklilere yazık değil mi?"
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Kadir Dadan tepkisi
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli