Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dr. Ekiz, gripten korunmanın yollarını açıkladı

Dr. Ekiz, gripten korunmanın yollarını açıkladı

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, gripten korunmak için ellerin sık sık yıkanmasını istedi.

Erdek İlçe Sağlık Müdürü Doktor Mahmut Ekiz, gripten korunmak için ellerin sık sık yıkanmasını istedi.
Dr. Ekiz, mevsimsel grip hastalığının yoğunlaştığı bugünlerde vatandaşlara önemli açıklamalarda bulundu.
Gribin, bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olduğunu kaydeden Dr. Ekiz, ?Grip, kendisini ani olarak ateş ya da titreme hissi, kuru öksürük, boğaz ağrısı, şiddetli kas ve eklem ağrıları, baş ağrısı, ciddi halsizlik ile gösterir. Gripten korunmanın başlıca yolu vücut direncinin düşmesini engellemekten geçer. Bu yüzden grip benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat etmelidir." dedi.
Hastaların virüsün yayılmaması için dikkatli olmasını isteyen Dr. Ekiz, "Grip veya benzeri bir hastalık geçirildiğinde evde istirahat edilmelidir. Hastayken, hastalığı bulaştırmamak için mümkün olduğunca diğer insanlarla temas sınırlandırılmalıdır. Öksürürken burun ve ağız kâğıt mendille kapatılmalı, kullanılan kâğıt mendil çöp kutusuna atılmalıdır. Bulaşma yollarından olan ağız, burun ve gözlere kirli ellerle temas etmekten kaçınmalıdır. Yüzeyler sık sık temizlenmeli ve hijyene dikkat edilmelidir." diye konuştu.
Gripten korunmak için sık sık ellerin yıkanması gerektiğini işaret eden Dr. Ekiz, "Temasla oldukça kolay yayılabilen gribe karşı alınabilecek en temel önlem ellerin yıkanmasıdır. Gripli olan birinin telefon, klavye veya mutfak eşyalarına dokunması grip virüsünün yayılması için yeterlidir. Bu mikroplar başkaları bu eşyalara dokununcaya kadar bu tür zeminlerde yaşayabilirler. Bu yüzden ellerinizi sıkça yıkayın." diye konuştu.
Vücut direncinin düşmesini engellemek için sıkı giyinilmesi gerektiğine dikkat çeken Dr. Ekiz, bol sulu gıdalar, taze sebze ve meyve tüketilmesini belirterek, ayrıca hastalık sırasında belirtilerin ağırlaşması durumunda "Bir hekime başvurun ve tavsiyelerine göre gerekli ilaçları kullanın. Antibiyotikler gribi tedavi etmezler bu nedenle hekim tavsiyesi dışında antibiyotik kullanmayın." açıklamasında bulundu.
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli