Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Dr. Dadan´dan değerlendirme

Dr. Dadan´dan değerlendirme

?Erdek Körfezi çöplük durumuna gelecek!?

Erdek Körfezi Dayanışma Platformu Sözcüsü Dr. Kadir Dadan, Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´nin konuğu oldu.
Erdek Körfezi´nin karşısında, Şirinçavuş-Hıdır mahalleleri arasına kurulmak istenen ana metal organize sanayi bölgesine karşı çıkan Dadan, şunları söyledi:
?Erdek Körfezi, balıkçılık açısından çok önemli. Burası, Marmara Denizi´ndeki balıkların beslendiği, yemlendiği ve ürediği bölge. Bu bölgeye böyle bir sanayinin gelmesi, Erdek Körfezi´nin çöplüğe dönmesi anlamına gelir. Bu körfez ayrıca balıkların Marmara Denizi´nden diğer denizlere geçiş yeri. Bu bölge aynı zamanda zeytinlikler açısından da çok zengin. Zeytinlikler de, sanayi tesisi kurmak için yok ediliyor. Üstelik bu körfeze bir de liman yapılması gündemde bulunuyor. Düşünün ki, çok derin olmayan bu denize en az 300 metre uzunluğundaki gemiler gelip limana yanaşacak. Erdek Körfezi´ndeki deniz trafiği bunu kaldırır mı??
BANDIRMA KANSERDEN KIRILIYOR
Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı´nın, Erdek Körfezi Dayanışma Platformu kurulmadan bile önce Erdek Körfezi´nde kurulmak istenen sanayi tesisine karşı çıktığına dikkati çeken Dadan, şu değerlendirmede bulundu:

?Bu sanayileşmeye öncelikle Bandırma karşı çıkmalı. Çünkü Bandırma, yıllardan beri kanserden kırılıyor. Başta Bandırma Belediyesi olmak üzere Bandırma´dan, bu sanayileşmeye hiçbir tepki olmaması şaşırtıcı. Bandırma´da, kanser olayları ile ilgili olarak en küçük bir araştırma bile yapılmamasına da şaşırıyorum. Artık insanlar, Bandırma´da 50 yaşı bile bulmadan, kansere yenik düşüyorlar.?
ÇEVRECİ SANAYİ MASALI
Çevreyi hiç kirletmeyen sanayi olmayacağının altını çizen Dr. Dadan, şu değerlendirmede bulundu:
?Çevreci sanayi sözü masaldır. Her sanayi, çevreye az veya çok zarar verir. Bandırma ve Erdek için öncelik sanayi değil, ekoloji olmalıdır. Bandırma Belediyesi, ne yazık ki, Organize Sanayi Bölgesi kurulurken kendisine verilen % 6´lık sus paylarına aldanmamalı. Bandırma, artık sağlığını tehdit eden bölgedeki bu sanayileşmeyi protesto etmeli, tepki göstermeli.?
GÜNEY MARMARA´YI UCUZ YAHNİ YAPTILAR
Büyük sanayi şirketlerinin, Bandırma ve Erdek başta olmak üzere ?Güney Marmara´yı ?Ucuz yahni´ yapmaya başladıklarını öne süren Dadan, şöyle konuştu:
?Güney Marmara, eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur döneminden beri parsel parsel sanayileştiriliyor. Bu arada, Bandırma Belediyesi´nin, 29 yıldır adına festival düzenlediği Kuş Cenneti ve Kuşgölü de(Manyas Gölü) çevresel açıdan büyük tehdit altında. Oysa o Kuş Cenneti, dünyanın tanıdığı bir doğa cenneti. Tüm dünyanın göç yollarının ana kavşağı. Bir de şunu anlamıyorum. Bandırma Belediyesi, 29 yıldır düzenlediği bu festival için sponsorlardan paralar alıyor. Bu sponsorlar, bu paraları belediyeye verirken, karşılığında belediyeden ne alıyorlar? Bu konunun altını özellikle çiziyorum.?
MÜCADELEMİZİ KİTAPLAŞTIRACAĞIZ
Erdek Körfezi Dayanışma Platformu olarak 4 yıldan beri ?Sanayiniz Batsın? sloganı altında sürdürdükleri mücadeleyi kitap durumuna getirmek istediklerini vurgulayan Dadan, ?Böylece bu mücadeleyi belgeleyeceğiz? dedi.
BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ADAY ADAYI
Sanayileşme konusunun siyasi kararlar sonucu gerçekleştiğine işaret eden Dr. Dadan, bu nedenle CHP´den, Erdek Belediye Meclisi´ne aday adayı olacağını, bu nedenle görevinden prosedür gereği istifa edeceğini sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



gürcan yayıkçı
30.10.2018 19:27:20
Sayın Kadir Dadan´a hepimizin bir teşekkür borcu olduğuu düşünüyorum. Sanayileşme deniz kenarlarında olmaz vede izin verilmemelidir. Lütfen iş işten geçmeden belediyeler kesinlikle önlem almalıdır. Erdek belediyesinin bu konuda ne kadar hassas davrandığını duyuyoruz aynı uygulamayıda Bandırma belediyesi gösterirse gelecek nesillere temiz bir deniz ve yenilebilecek balık bırakacağımızı ümit ediyorum.

Anahtar Kelimeler: Dadan değerlendirme
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli