Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Döngeloğlu´ndan Erdek konferansı

Döngeloğlu´ndan Erdek konferansı

Ensar Vakfı Erdek Şubesi organizasyonunda ilçemizde düzenlenen etkinlikte, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu konferans verdi.

Ensar Vakfı Erdek Şubesi organizasyonunda ilçemizde düzenlenen etkinlikte, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu konferans verdi.
Ensar Vakfı Erdek Şubesi tarafından cuma akşamı gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu ve Kuran-ı Kerim okuma Türkiye Birincisi Burak Yıldız´ın katıldığı etkinliğe, Erdek İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Erbil Camgöz, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Kemal Kayan ve yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı, AK Parti Erdek İlçe Gençlik Kolları Başkanı Burak Işık, AK Parti Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Gürsel Sarıaslan ile kalabalık bir topluluk katıldı.
Erdek Belediye Meclisi´nin AK Partili Üyesi aynı zamanda hayırsever işadamı Yaşar Ceyhun Mırız´ın sahibi olduğu Agrigento Otel´in konferans salonunda gerçekleşen programda ilk olarak Kuran-ı Kerim okuma Türkiye Birincisi Burak Yıldız sahneye çıktı. 

Yıldız, okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ve kasidelerle kulakların pasını silerken, İlahiyatçı-Yazar Ömer Döngeloğlu, salonu dolduran katılımcılara "İslam´da Aile Hayatı" konulu konferans verdi.
Döngeloğlu´nun yaklaşık 2 saat süren konuşmasının ardından kürsüye çıkan Erdek Piri Reis Camii İmam Hatibi Mehmet Aydın, katılımcılara teşekkür etti.
Aydın, "Türkiye´nin en önemli ilahiyatçı yazarlarından biri olan Ömer Döngeloğlu hocamıza bizi kırmayarak buraya geldiği için teşekkür ediyoruz. Yine bu akşam bizimle olan Kuran-ı Kerim okuma Türkiye birincimiz Burak Yıldız kardeşimize de teşekkür ediyoruz. İnşallah bir dahaki sefere kendisini Türkiye birincisi olarak değil de dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi olarak ağırlamak istiyoruz? diye konuştu.
Ensar Vakfı Erdek Şubesi´nin yaptığı çalışmalarla da ilgili olarak konuklara bilgi veren Erdek Piri Reis Camii İmam Hatibi Aydın, "Yaklaşık üç yıldır Ensar Vakfı olarak Erdek´te hizmet veriyoruz. Bu zaman çerçevesi içinde şüphesiz ki çok ağır eleştirilerle karşı karşıya kaldık ancak bizlerin abdestlerimizden şüphemiz yok. Durmak yok, yola devam" diyerek sözlerine ekledi.
Programın sonunda konuk katılımcılara ilçe protokolü tarafından teşekkür plaketi verilirken, böyle bir etkinlik için Agrigento Oteli´nin salon kapılarını açan Erdek Belediye Meclisi´nin AK Partili Üyesi Yaşar Ceyhun Mırız´a da teşekkür plaketi takdim edildi. Sağlık sorunları nedeniyle ilçe dışında olması nedeniyle plaket, Yaşar Ceyhun Mırız adına Agrigento Otel görevlilerinden Hasan Oduncu´ya verildi. Haber : Taygun Ertan



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli