Bugün, 19 Mart 2024 Salı

DOLAR DÜŞTÜ ZAMLAR GERİ ALINSIN

DOLAR DÜŞTÜ ZAMLAR GERİ ALINSIN

Doğalgaz ve elektrik fiyatlarında yüzde 9 indirime gidilmeli

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, dolar kurundaki düşüşe rağmen zamların geri alınmamasının vatandaşı isyan noktasına getirdiğini söyledi.
CHP Milletvekili Ahmet Akın, doların yükselmesi nedeniyle yapılan zamların geri alınmasını istedi. Fırsatçılık yapanlara izin verilmemesi ve devletin gereken denetimleri yapması gerektiğini vurgulayan Ahmet Akın, en başta doğalgaz, elektrik ve akaryakıtta dolar gerekçesiyle artırılan fiyatların düşürülmesi gerektiğini ifade etti.
Akın şöyle devam etti: ?BOTAŞ, Ağustos ayında ?döviz kurunda artış gerçekleşti´ gerekçesi ile doğalgaza zam yaptı. Ardından da Eylül ve Ekim ayların yeni zamlar geldi. Elektrik de bunu takip etti. Son 11 günde yaklaşık % 9 değer kaybeden dolar, 10 Ağustos´tan bu yana en düşük seviyesi olan 5.54 liraya kadar geriledi. ´Dolar yükseliyor´ diyerek fiyat artıranlar, şimdi zamlarını geri almıyor. Neden? Bunun adı fırsatçılıktır! Fırsatçılığı BOTAŞ ve EPDK yapıyor. Doğalgaz ve elektrik fiyatlarında % 9 indirime gidilmeli fırsatçılık yapılmamalı.?
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli