Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Doktor mecburiyeti esnafı sarsacak

Doktor mecburiyeti esnafı sarsacak

İşyerleri için iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma mecburiyeti başladı.

İşyerleri için iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma mecburiyeti başladı.
İşyerleri için getirilen iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma mecburiyeti başlarken, uygulamadan olumsuz etkilenecek küçük esnafa çözüm bulabilmek için Erdek Ticaret Odası ile Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliğine gitti.
Esnaf ise İş yok bu yeni bir yük” diye isyanda
Türkiye genelinde yaklaşık 540 bin işletme için zorlu bir döneme girildi. Tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler için işyeri hekimi ve sağlık personeli çalıştırma zorunluluğu 1 Ocak 2014 itibarıyla başladı. Kanunla, berber, kuaför, kavun-karpuz yetiştiricileri, kadın ve erkek hamamları, saunalar, kaplıcalar, ılıca ve içmeler, zayıflama salonları, deniz balıkçıları, masaj salonları, solaryum salonları gibi işyerleri dahil, 540 bin işyerinde, iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve sağlık personeli (hemşire) bulundurma mecburiyeti başladı. Kanuna aykırı hareket edene 1000 lira ile 80 bin lira arasında ceza verilmesini içeren kanuna göre, iş yerleri hekim, hemşire ve iş güvenliği uzmanını istihdam edebileceği gibi, bu hizmeti `ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden` de satın alabilecek.
Çözüm için, Ticaret Odası ile Esnaf Odası işbirliğine gitti
İşyerleri için getirilen iş güvenliği uzmanı ve hekim bulundurma uygulamasıyla ilgili bilgi veren Erdek Ticaret Odası görevlileri, faaliyet konusu içkili lokanta, bar, kafeterya, kasap, PVC sektörlerini kapsayan yüksek risk grubunda bulunan üyelerinin, işyeri hekimi bulundurma zorunluluğuna tabi olduğunu açıkladı.                  
Bu uygulamayla hekimlerin, esnafa yüksek maliyetler getirmesinin söz konusu olduğunu kaydeden Ticaret Odası görevlileri, üyelerinin menfaatlerini gözetebilmek adına nasıl bir çözüm bulunabilir? sorusuna cevap bulabilmek için Erdek Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile birlikte başlatılan çalışmaların sürdüğünü, bu süre içinde üyelerinin kimseyle anlaşma yapmamaları konusunda uyardı.
Oda yetkilileri, sorun esnafın lehine çözüme kavuştuğu gibi kamuoyuna gerekli açıklamanın yapılacağını belirtti.
Haber : Taygun Ertan



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli