Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Doğanlar,turizm sezonundan memnun değil

Doğanlar,turizm sezonundan  memnun değil

Erdek´e bağlı Doğanlar Mahallesi´nde bu yıl turizm, zayıf geçiyor.

Kışın yaklaşık 35 hanede, 100 dolayında vatandaşın yaşadığı Doğanlar´a, önceki yıllarda, yaz sezonunda ortalama 1500-2000 kişinin geldiğini belirten Deniz Aile Çay Bahçesi işletmecisi Deniz Yüksel, şunları söyledi:
?Ancak, son yaşanan darbe girişimine bağlı olarak bu yılki turizmimiz iyi geçmiyor. Mahallemizde, genellikle İstanbul ve Bursalılara ait yaklaşık 300 dolayında konut bulunuyor. Ama yaz sezonunun ortasında olmamıza rağmen mahallemizin, turizm açısından ortalama % 65-70 boş olduğunu söyleyebilirim.?
BASKİ´nin, su saatleri bulunmamasına karşın konut ve işyerlerine, geriye dönük 150 ton olarak 226 lira su parası yazmasını da doğru bulmadıklarını vurgulayan Yüksel, şöyle konuştu:
?Köyümüzün en önemli sorununun başında su sıkıntısı geliyor. Artezyen kuyuları artık mahallenin ihtiyacını karşılamıyor. Ancak su bağlantısı için alt yapımız ve ana arterler de yetersiz. Su sorunumuzun bir an önce çözümü gerekiyor.? 

/resimler/2016-8/5/2237578256878.jpg

Bu arada, Doğanlar´da yaşayanlar, Erdek Belediyesi´nin, sahil temizliği ile hiç ilgilenmediğini, ancak çöplerinin düzenli toplandığını vurgularken, şunları söylediler:
?Sahil temizliğini mahalle halkı olarak biz, İMECE yoluyla gerçekleştirdik. Bu arada birçok fosseptik, derelere akıyor. Hatta bazı kişiler, fosseptiklerini denize bile veriyorlar. Bunları denetlenmesi ve gerekli yasal işlemlerin yapılması gerekiyor. Bu arada Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin haşere konusundaki ilaçlamasından memnunuz.?

Haber : Önder Balıkçı



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli