Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Doğanlar Köyüne gemi girdi

Doğanlar Köyüne gemi girdi

İlçemize bağlı Doğanlar Köyü sahilinde, atıl durumda bulunan bir gemiyi görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.

İlçemize bağlı Doğanlar Köyü sahilinde, atıl durumda bulunan bir gemiyi görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
Erdek`in turistik köylerinden biri olan Doğanlar`a, içinde bulunduğumuz 2010 yılının Şubat ayında getirilen Kartal CK isimli yük gemisi, o tarihten bu yana, köyün balıkçı barınağı içinde, karaya vurmuş şekilde bekliyor. Köylüler ise hurda geminin aylardır burada beklemesi sonucunda görüntü ve gürültü kirliliği yarattığı halde yetkililerin duyarsız kalmasına anlam veremediklerini belirtiyorlar.
Milletvekilinden soru önergesi
Öte yandan, Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, söz konusu gemiyle ilgili olarak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Başkanlığı`na yazılı soru önergesi verdi. Bulut, Bakan Yıldırım`a şu soruları yöneltti:
"1- Gemi, hangi amaçla Erdek`e getirilmiştir? Bununla ilgili bir izin alınmış mıdır?
2- Aylardır burada atıl duran bu geminin, turizm sezonunda ortaya çıkardığı görüntü ve ses kirliliğinin ortadan kaldırılması ve geminin buradan alınarak, uygun bir yerde parçalanması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?"
Liman Başkanı ne diyor?
Erdek İlçesi Liman Başkanı Cemal Yıldırım, konuyla ilgili olarak verdiği bilgide, İstanbul`dan gelip, Bandırma Limanı aracılığıyla Doğanlar Köyü`ne ulaştığını belirledikleri geminin, İstanbullu "Doğa İnşaat" firmasına ait olduğunu açıkladı. Geminin, 4922 Sayılı Yasa`da yer alan liman çıkış belgesi olmaksızın, üstelik gemilerin girmesinin yasaklandığı balıkçı barınağına girdiğini belirlediklerini açıklayan Yıldırım, şunları söyledi: "Gemi sicil kayıtlarına göre bu geminin, Doğa İnşaat üzerine kayıtlı olduğunu, seferden men edildiğini, çeşitli vergi borçları nedeniyle icralık bulunup, üzerinde `satılamaz` şerhinin yer aldığını belirledik. Sanıyorum, gemiyi satın alıp, parçalayarak satacak hurdacılar tarafından buraya getirilmiş. Gemiyle ilgili her çeşit idari yaptırım kararlarını uygulamak için donatı sahibine ulaşmak üzereyiz. Geminin, en geç 5-10 gün içinde, Doğanlar Köyü sahilinden kaldırılacağını tahmin ediyorum.
"Haber: Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli