Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Doğanlar Köyü iskelesi uzatılıyor

Doğanlar Köyü iskelesi uzatılıyor

İlçemiz Doğanlar Köyü İskelesinin uzatılma yapım işini Havzalı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi üstlendi.

Erdek-Doğanlar Köyü İskelesi`nin uzatılma yapım işi ihalesi gerçekleştirildi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı DLH Bursa Bölge Müdürlüğü`nde 22 Ekim 2013 günü yapılan ihaleyi Havzalı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi üstlendi.
Doğanlar Köyü Muhtarı Ramis Golagan`ın, mevcut köy iskelesinin işlevinin arttırılabilmesi için 30 metre daha uzatılması yönünde, yerel yetkililerden yardım almadan sadece kendi imkanları ile ilgili bakanlık nezdinde yaptığı başvurusuna olumlu cevap aldığını kaydetti.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nca, DLH Bursa Bölge Müdürlüğü`ne verilen talimat doğrultusunda, Doğanlar Köyünün iskelesinin 30 metre uzatılmasının ihalesine karar verildiğini söyleyen Muhtar Golagan, amacının Doğanlar Köyü`nü Kapıdağ yarımadası`nın en popüler turizm yöresi yapmak olduğunun altını çizdi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı`nca, köy iskelesinin 30 metre daha uzatılması için 400 bin lira ödeneğin ayrıldığını söyleyen Doğanlar Köyü Muhtarı Ramis Golagan, Doğanlar Köy İskelesinin uzatılmaı yapım ihalesinin DLH Bursa Bölge Müdürlüğü`nde 22 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştiğini belirtti.
5 firmanın ihaleye katıldığını bildiren Muhtar Golagan, ihaleye katılan firmalardan Havzalı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi`nin, söz konusu yapım işini, ihale komisyonuna teklif ettiği 218 bin lira fiyatla kazandığını dile getirdi.   
İhaleyi kazanan firma yetkililerine yer tesliminin yapıldığını kaydeden Muhtar Golagan, "İhaleyi üstlenen firmanın çalışanları iskele uzatma yapım çalışmalarına başladı. Kazık çakma yöntemiyle yapılacak uzatma işinden sonra Doğanlar Köyü İskelesi 2 ay içinde tamamlanıp teslim edilerek vatandaşların hizmetine açılacak." dedi.
Doğanlar Köyü İskelesi için görüştüğümüz firma yetkilisi Sedat Havzalı`da, "Bursa`da yapılan ihaleye Havzalı şirketi olarak talip olduk ve ihaleyi kazandık. 10 gün içinde sözleşmeyi imzalayıp yerin teslimini aldık. Ocak ayı başlarında iskele uzatılmış olarak yetkililere teslim edilecek." diyerek sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false