Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Doğanlar Muhtar adayı Yüksel´den önemli mesajlar

Doğanlar Muhtar adayı Yüksel´den önemli mesajlar

İlçemiz kırsal mahallelerinden Doğanlar Mahallesi muhtarlığına talip Şendeniz Yüksel

İlçemiz kırsal mahallelerinden Doğanlar Mahallesi muhtarlığına talip Şendeniz Yüksel, 31 Mart´ta muhtar seçildiği takdirde, geçtiğimiz yıllarda kurularak faaliyete geçen Doğanlar Mahallesi Güzelleştirme Doğal Varlıkları Koruma ve Dayanışma Derneği´ni kuruluş amacına uygun çalışmalarda bulunmak üzere sahada yerini alması için seferber olacağını açıkladı.
Mart 2019 yerel seçimlerinde Erdek İlçesi´ne bağlı kırsal Doğanlar Mahallesi Muhtarlığı´na talip Şendeniz Yüksel, seçildiği takdirde mahallede var olan sorunları çözebilecek projelerinin hazır olduğunu söyledi.
Şendeniz Yüksel konuşmasına, Balıkesir´in Mart 2014 tarihinde Büyükşehir olmasını takiben tüm köylerin mahalleye dönüştürülerek, köy mahalle muhtarlarının yetkilerinin elinden alındığını hatırlatarak başladı.
6360 Sayılı Kanun´la Balıkesir´in Büyükşehir statüsü ile yönetilmeye başladığı Mart 2014 tarihinden itibaren gücü ve yetkileri azaltılan bugünün kırsal mahalle muhtarlarının görev yaptıkları mahallelere hizmet kazandırabileceklerinin tamamen muhtarların becerileri ile alakalı olduğuna vurgu yapan Yüksel, muhtarın gücü ve etkisi azaltıldı diye bir umutsuzluğun kendisinde asla bulunmadığını söyledi. 

Büyükşehir statüsünde yönetilen bir ilin kırsal mahalle muhtarı olarak, görev yaptığı mahallesine hizmet getirebilecek çok sayıda çözüm önerisi bulunduğunu ve bunun üzerinde çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Yüksel, çözüm önerilerinden birinin, muhtar seçildiği takdirde faal olan ancak atıl kalanDoğanlar Mahallesi Güzelleştirme Doğal Varlıkları Koruma ve Dayanışma Derneği´nin, Doğanlar Mahallesi halkına hizmet getirebilmek adına sahada yerini alabilmesi için tüm imkanları kullanma sözü verdi.
Doğanlar Mahallesi Güzelleştirme Doğal Varlıkları Koruma ve Dayanışma Derneği´ni ekibi ile birlikte yönetiminiüstlenmesinin yanı sıra muhtarlık gibi kutsal bir gücü de arkasına alarak mahallede yaşanan sorunların çözümünün kolaylaşacağını öne süren Yüksel, hem muhtar hem de dernek yöneticisi sıfatıyla her ayın ilk haftası Erdek Belediyesi´nde düzenlenen meclis toplantıları ile ardından Balıkesir´de gerçekleşen Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantılarına katılarak, iktidar muhalefet belediye meclis üyesi ayrımı gözetmeksizin mahallemde çözüm bekleyen sorunları yazılı olarak üyelere bizzat aktarıp, onlardan mahalleme atılacak adımları bekleyeceğini ifade etti.
Kendisi için değil, mahallesi için çözülmesini istediği taleplerin karşılık bulmaması halinde, duyarlı olan veya duyarlı olmayan ilçe ve büyükşehir belediyesi başkan ve meclis üyelerini Erdek, Bandırma ve Balıkesir yerel basın aracılığıyla halka duyuracağını işaret eden Yüksel, vatandaşların tercihleriyle makamlara seçilenlerin yan gelip yatma gibi bir lüksleri olmadığını kaydetti.
Sahada yerini alan Doğanlar Mahallesi Güzelleştirme Doğal Varlıkları Koruma ve Dayanışma Derneği olarak, Balıkesir´de faaliyet gösteren Güney Marmara Kalkınma Ajansı kısa adı GMKA olan ajansla iletişime geçerek Doğanlar Mahallesi´ni nasıl kalkındırabiliriz? Sorusuna cevap verebilecek proje hazırlama gibi bir düşüncesi olduğuna da değinen Yüksel, mahalle sakinlerinin taleplerini öğrenebilmek için her ayın sonunda mahalle meydanına bir sandık koyacağını sözlerine ekledi.
Halkla iç içe olduktan sonra çözülemeyecek hiçbir sorunun kalmayacağını dile getiren Yüksel, Doğanlar sakinlerinin yaşam kalitelerinin yükselebilmesi için projeler üretme zorunluluğumuz vardır diyerek konuşmasına son verdi.
Haber : Taygun Ertan



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu