Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Doğalgazda hazırlık ve test çalışması yapıldı

Doğalgazda hazırlık ve test çalışması yapıldı

Erdek´te doğalgaz çalışmalarını yürüten AKSA firması, ilçede ilk deneme testini başarıyla gerçekleştirdi.

Erdek´te doğalgaz çalışmalarını yürüten AKSA firması, ilçede ilk deneme testini başarıyla gerçekleştirdi.
Erdek´e ilk aşamada Sıkıştırılmış Doğalgaz (CNG) olarak adlandırılan bir yöntemle doğalgazın verilmesi planlandı.
CNG, doğalgazın özel stok ünitelerine sıkıştırılarak doldurulması ve özel bir taşıma yöntemiyle doğalgazın ulaştırılması olarak biliniyor.
Erdek´te uygulanacak bu yöntem öncesi, Erdek Alaattin Mahallesi Düşler Parkı´na kurulan doğalgaz pompası ile tüm doğalgaz hatlarına gaz salınımı yapılabilecek.
Erdek´in doğalgaz projesini üstlenen Aksa Firması, geçtiğimiz Mayıs ayında ilk kazmayı vurmasının ardından aradan geçen 5 ay gibi kısa bir süre sonra ilk deneme testini kurban keserek başarıyla gerçekleştirdi.
Deneme testi sonrası çalışmalarla ilgili bilgi veren AKSA Erdek Şantiye Şefi Mustafa Aydın, ?Erdek´e ilk aşamada sıvılaştırılmış doğalgaz, depolanarak gelecek. Alaattin Mahallesi´nde bulunan Düşler Parkı´ndaki boş alana kurulan pompadan basacak.Doğalgaz´ın depolama çalışmaları tamamlanmak üzere olup vana 8 Kasım 2018 günü açılacak.? dedi.
Test için boru hattına dünden itibaren gazı basmaya başladıkları bilgisi veren Şantiye Şefi Mustafa Aydın, Erdek´te doğalgaz ishale hatlarının tamamlanarak, 12 kilometrelik bölümün tamamının gazla doldurulduğunu ve test çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Bu yıl Alaattin Mahallesi´nin tamamı ile Yalı Mahallesi´nin bir bölümünün doğalgazı kullanabileceğini belirten AKSA Erdek Şantiye Şefi Aydın, ?2020 yılına kadar Erdek merkez ve Ocaklar Mahallesi´nin tamamının bitmiş olacağını? sözlerine ekledi.
Haber: Tuncay Ertan



gürcan yayıkçı
9.11.2018 13:32:44
Doğalgaz insanlar için ekonomik bir doğal kaynak. Erdek için hayırlı olsun. Ancak ana deponun şehrin göbeğinde olması biraz düşündürücü. İnşallah sorun olmadan kullanılır.

  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false